Unda verde la creditul bancar doar cu buletinul

Daca ai venituri salariale, poti solicita de la banca un credit doar cu buletinul.

Bancile se alinieaza rand pe rand la celebrul de acum acord cu ANAF-ul, acord ce permite verificarea bonitatii clientilor, la cererea acestora.

Asadar, credite bancare cu buletinul, dar si un acord de verificare al bazei de date ANAF, unde iti sunt inregistrate veniturile – aceasta este ultima noutate in domeniul bancar.

Marile banci comerciale, vin pe rand sa intregeasca aceasta oferta de creditare doar cu buletinul, luand usor fata, cum s-ar zice, imprumuturilor rapide facile de la IFN.

Daca nu ma insel, prima banca a fost ING, iar mai apoi au urmat Raiffeisen si Idea Bank. Iata ca mai nou si Banca Romaneasca are in portofoliu credite care se acorda pe baza buletinului de identitate si a acordului cu ANAF-ul.

1. La ING, puteti accesa doar cu buletinul, creditul ING Personal, un credit de nevoi personale, prin care poti primii banii pe loc. Da, da, ati auzit bine! Poti sa iei un credit chiar in momentul solicitarii, daca ai un buletin valabil, daca ai niste venituri lunare de minim 750 lei net si daca esti de acord cu verificarea bazei de date ANAF, acord care permite bancii sa-ti verifice bonitatea, adica veniturile tale si istoricul tau financiar (eventuale alte credite existente, restante posibile, etc). Creditul ING Personal are o dobanda de la 8,95% pe an. Poti sa accesezi online simplu sau poti vizita o unitate ING Office. Documentele necesare: actul de identitate si acordul de consultare al ANAF. In cazul in care nu ai venituri raportate la ANAF, sau nu doresti verificarea acestei baze de date, trebuie sa aduci: adeverinta de szalariu si adeverinta de venit pe anul anterior.

2. Flexicreditul de la Raiffeisen Bank este de asemenea sub tutela acordului cu ANAF. Astfel, poti accesa un credit simplu si rapid, fara adeverinta de salariu, fara adeverinta de utilitati. Documentele solicitate de Raiffeisen: buletinul de identitate si acordul de consutare al bazei de date ANAF. Suma maxima ce poate fi imprumutata este de 15.000 de euro echivalent in lei, pe o perioada de la 6 luni la 5 ani. Pe langa avantajul de a nu mai trebui sa aduci adeverinta de salariu pri de venit, mai ai si o pauza de 3 luni la plata ratelor.

3. Idea::selfie de la Idea Bank este un credit de nevoi personale accesabil doar cu un singur act: cartea de identitate. Idea::selfie are niste costuri foarte avantajoase. Prin el poti solicita sume de pana la 120.000 de euro pe perioade de pana la 5 ani. In acest moment, dobanda se calcueaza ca suma dintre ROBOR la 3 luni plus 6,2% (ori de 5,9% daca aduci veniturile prin banca). Comisioane nu exista, asa ca, DAE incepe de la 8%. De retinut ca pentru sume mai mari de 70.000 de lei, veti avea nevoie de un co-debitor, adica de un garant.

4. Banca Romaneasca, ofera doua credite de nevoi personale, pentru care nu solicita adeverinta de venit: creditul tot mai usor si creditul bun. Documentele necesare solicitate pentru ambele credite sunt: actul de identitate, ultima factura de utilitati si acordul ANAF. Criteriile de eligibilitate pentru ambele credite: sa fi cetatean roman, sa ai intre 24 si 70 de ani, sa ai un venit minim lunar de 800 lei pentru o familie sau un multiplu de 500 de lei pentru o familie care include codebitorii. Creditul tot mai usor este un credit a carei dobanda scade de la an la an cu 0,5%. Acest credit iti permite accesul la sume de bani de pana la 80.000 de lei pe perioade de maxim 5 ani. Creditul bun este un produs la care tu poti alege dobanda, fie variabila, fie fixa. Suma maxima ce poate fi accesata este tot de 80.000 de lei pe o perioada de maxim 5 ani. Pentru acest credit bun, nu este nevoie de garantie imobiliara.

Iata cum, v-am enumeram deja patru banci care au in portofoliu acest credit bancar doar cu buletinul, indiferent de felul in care este el numit. Unele banci il numesc „credit cu un singur act”, de exemplu, altele ii spun „credit fara adeverinta de salariu”. Toate aceste formule conduc catre ceea ce noi speram ca v-am prezentat intr-un mod clar astazi: creditul bancar doar cu buletinul.

Update 2019: majoritatea bancilor din Romania permit la momentul actual accesarea de credite doar cu buletinul si verificarea veniturilor direct la ANAF (cu acordul clientilor). Intre timp, chiar si o parte dintre IFN-uri au trecut la verificarea veniturilor potentialilor client prin intermediul ANAF.

Creditele bancare doar cu buletinul permit accesul rapid la banci. Unele banci ofera posibilitatea obtinerii sumei de bani dorite de client chiar in ziua accesarii. In fapt, termenul de obtinere al banilor depinde de timpul in care se obtine situatia de la ANAF.

Din fericire, anul 2019 nu mai este despre rapiditatea de acordare a creditelor bancare. Din nefericire, in 2019 restrictia ne vine din zona gradului de indatorare, grad limitat de la 1 ianuarie 2019.

You Might Also Like