Unda verde la creditul bancar doar cu buletinul

Obtinerea facila a unui credit doar cu buletinul de la banci e posibila astazi datorita posibilitatii verificarii veniturilor la ANAF.

Bancile se alinieaza rand pe rand la celebrul de acum acord cu ANAF-ul, acord ce permite verificarea bonitatii clientilor, la cererea acestora.

Ca sa accesezi un credit doar cu buletinul in 2023 iti trebuie o dovada de venit sau o justificare a veniturilor.

Iata de ce, majoritatea institutiilor financiare apeleaza la verificarea veniturilor la ANAF.

Asadar, credite bancare cu buletinul, dar si un acord de verificare al bazei de date ANAF, unde iti sunt inregistrate veniturile – aceasta este ultima noutate in domeniul bancar.

Marile banci comerciale, vin pe rand sa intregeasca aceasta oferta de creditare doar cu buletinul, luand usor fata, cum s-ar zice, imprumuturilor rapide facile de la IFN.

Daca nu ma insel, prima banca a fost ING, iar mai apoi au urmat Raiffeisen si Idea Bank. Iata ca mai nou si Banca Romaneasca are in portofoliu credite care se acorda pe baza buletinului de identitate si a acordului cu ANAF-ul.

Ce oferte bancare ce pot fi accesate doar cu buletinul

1. La ING

puteti accesa doar cu buletinul, creditul ING Personal, un credit de nevoi personale, prin care poti primii banii pe loc.

Da, da, ati auzit bine! P

oti sa iei un credit chiar in momentul solicitarii, daca ai un buletin valabil, daca ai niste venituri lunare de minim 1000 lei net si daca esti de acord cu verificarea bazei de date ANAF, acord care permite bancii sa-ti verifice bonitatea, adica veniturile tale si istoricul tau financiar (eventuale alte credite existente, restante posibile, etc).

De asemenea, varsta trebuie sa fie intre 18 si 70 de ani. Vechimea in munca totala trebuie sa fie de minim un an, dintre care minim sase luni la angajatorul actual, fara intreruperi mai mari de o luna in ultimul an.

Creditul ING Personal are o dobanda fixa intre 7,99 si 12,49%. Poti sa accesezi online simplu sau poti vizita o unitate ING Office.

Documentele necesare: actul de identitate si acordul de consultare al ANAF. In cazul in care nu ai venituri raportate la ANAF, sau nu doresti verificarea acestei baze de date, trebuie sa aduci: dovada de salariu ori de venit pe anul anterior.

2. Flexicreditul de la Raiffeisen Bank

este de asemenea sub tutela acordului cu ANAF. Astfel, poti accesa un credit simplu si rapid, fara adeverinta de salariu, fara adeverinta de utilitati.

Pentru accesare este nevoie de un venit minim de 1250 lei, varsta intre 21 si 65 de ani, vechime la locul actual de munca de minim 3 luni, fara credite executare ori intarzieri mari si repetate.

Documentele solicitate de Raiffeisen: buletinul de identitate si acordul de consutare al bazei de date ANAF.

Suma maxima ce poate fi imprumutata variaza intre 500 si 20.000 euro echivalent in lei, pe o perioada de la 18 luni la 5 ani. Pe langa avantajul de a nu mai trebui sa aduci dovada de salariu pri de venit, mai ai si o pauza de 3 luni la plata ratelor, dupa a saptea luna de rambursare.

3. Idea::selfie

de la Idea Bank este un credit de nevoi personale accesabil doar cu un singur act: cartea de identitate. Idea::selfie are niste costuri foarte avantajoase.

Prin el poti solicita sume de pana la 100.000 de lei pe perioade de pana la 5 ani. Dobanda la acest moment are doua variante:

  • dobânda fixa: incepand de la 7,9% pana la 16%
  • dobanda variabila: IRCC 2,36% + marja fixa de la 4,7% pana la 12,8%

Pentru accesarea acestui imprumut aveti nevoie de un venit minim net lunar de 1.250 de lei, varsta intre 18 si 70 de ani si de venituri din categoria celor acceptate de Idea::Bank (salariu, pensie, dividende, venituri din chirii, drepturi de autor, venituri din străinătate, venituri din profesii liberale, navigatori etc).

4. Banca Romaneasca

ofera doua credite de nevoi personale, pentru care nu solicita adeverinta de venit: creditul relaxat si creditul pentru toti.

Documentele necesare solicitate pentru ambele credite sunt: actul de identitate si acordul ANAF.

Criteriile de eligibilitate pentru ambele credite: sa fi cetatean roman, sa ai intre 24 si 70 de ani, sa ai un venit minim lunar sa fie multiplu de 600 in acord cu numarul membrilor de familie dar nu mai mic de 1.600 lei.

Sunt acceptate mai multe tipuri de venituri. Dobanda este de 8,95%, iar DAE-ul de 9,43%.

Iata cum, v-am enumeram deja patru banci care au in portofoliu acest credit bancar doar cu buletinul, indiferent de felul in care este el numit.

Unele banci il numesc „credit cu un singur act”, de exemplu, altele ii spun „credit fara adeverinta de salariu”. Toate aceste formule conduc catre ceea ce noi speram ca v-am prezentat intr-un mod clar astazi: creditul bancar doar cu buletinul.

Update 2023: majoritatea bancilor din Romania permit la momentul actual accesarea de credite doar cu buletinul si verificarea veniturilor direct la ANAF (cu acordul clientilor). Intre timp, chiar si o parte dintre IFN-uri au trecut la verificarea veniturilor potentialilor client prin intermediul ANAF.

Creditele bancare doar cu buletinul permit accesul rapid la banci. Unele banci ofera posibilitatea obtinerii sumei de bani dorite de client chiar in ziua accesarii. In fapt, termenul de obtinere al banilor depinde de timpul in care se obtine situatia de la ANAF.

Din fericire, anul 2023 nu mai este despre rapiditatea de acordare a creditelor bancare. Din nefericire, in 2023 o serie de eventimente sociale pun presiune pe zona financiar bancara intr-un fel greu de estimat.

You Might Also Like