Tu stii cat timp mai este valabil RCA-ul tau?

Este bine de stiut ca puteti verifica online valabilitatea politei de asigurare RCA.

In cazul in care nu mai stii pana cand este valabila RCA-ul tau, poti verifica acest lucru pe una din platformele online puse la dispozitie de unii asiguratori ori brokeri de asigurari.

Pentru aceasta operatune aveti nevoie de numarul de inmatriculare ori seria autoturismului.

Aceasta verificare este deosebit de important in special cand ati fost implicat intr-un accident rutier si vrei sa verifici existenta politei RCA a celorlalte persoane implicate in accident.

Exista unele site-uri care iti verifica polita RCA in functie de seria de caroserie si de numarul de inmatriculare ori seria de sasiu.

Pentru necunoscatori, seria de caroserie VIN-ul este un numar format din 17 caractere, cifre ori litere fara spatii intre ele. Masinile vechi au mai putine caractere.

Cum poti verifica valabilitatea politei RCA? Apeland la baza de date AID, o baza de date unde se poate verifica nu doar valabilitatea asigurarii proprii dar si pe a unui alt vehicul, in cazul in care trebuiesc stabilite niste prejudicii dupa un posibil accident.

In afara de aceste informatii, in baza de date AIDA mai poti gasi si informatii despre politele tale din ultimii 5 ani. Tot aici puteti verifica si daca au fost platite daune pe polita voastra de asigurare.

Baza de date cu asigurarile obligatorii de raspundere civila auto incheiate pe teritoriul Romaniei are un site propriu – aida.info.ro.

Pe platforma AIDA poti verifica clasa bonus/malus, poti verifica politele RCA ori poti accesa certificatul de daunalitate.

Plus de asta, mai puteti gasi aici si intrebari si raspunsuri legate de plitele RCA din clasele B/M ori certificate de daunalitate.

Ce reprezinta AIDA? AIDA este fosta baza de date RCA, numita in trencut CEDAM.

Semnificatia AIDA este urmatoarea = administrarea istoric date asigurati.

You Might Also Like