Sunt mandru ca sunt roman si n-am card de sanatate

Da, sunt roman si n-am card de sanatate! Unde o fi el? Cand l-oi gasi?

Chiar daca nu pare, sa stiti ca ma streseaza gandul la cardul meu de sanatate. Mai ma gandesc uneori, ce voi face cand voi avea nevoie de el.

Ma gandesc cu groaza cum va fi sa iau la rand niste institutii ce functioneaza cam la fel din vremea comunismului, pentru a-mi gasi intr-un final celebrul card de sanatate.

In fine, functioneaz pe OPSNAJ si n-am card de sanatate. Cam acesta ar fi subiectul acestui articol, pentru ca, am tot incercat sa identific niste posibilitati decente de a intra in posesia acesti misterios card.

Toti ceilalti membri ai familiei au primit cardurile prin posta, eu insa, nu. N-am nimic diferit fata de ei, insa, se pare ca, acest obiect nu doreste sa-mi intre in posesie.

Am incercat de cateva ori bune sa-i dau de urma, insa, fara rezultat pana acum. Am cautat la cealalta casa de sanatate, unde sunt inscrisi majoritatea romanilor, insa, nici acolo nu sunt. La OPSNAJ am cautat, fara a ma deplasa la sediul acestei institutii. Nimic.

Ei bine, ce e de facut? Se pare ca tot acest complot impotriva cardului meu de sanatate, imi va purta pana la urma pasii, catre sediul OPSAJ.

Pe platforma http://www.cnas.ro/page/verificare-asigurat.html, mi se spune ca sunt asigurat si mi s-a emis cardul de sanatate, insa, nu se stie unde o fi.

De curand am avut o discutie cu un amic, in care discutie ma intreba ce voi face daca voi avea nevoie de card si va trebui sa alerg sa-l gasesc intr-un moment critic. I-am raspuns ca, probabil ma voi duce direct la tribunal sa depun o plangere impotriva sistemului.

Pe site-ul CNAS, este bine de stiut ca se fac unele preciazri: „Cardurile naţionale nedistribuite si predate de catre operatorul de servicii postale la casele de asigurari de sanatate se distribuie asiguratilor de catre casele de asigurari de sanatate prin prezentarea acestora la sediul casei de asigurari de sanatate la care sunt luati in evidenta.”

Asadar, pentru ca nu cedez asa de usor, voi incepe prin a trimite un email catre evidenta@aopsnaj.ro si la sabina@aopsnaj.ro, cele doua email-uri puse la dispozitie de casa OPSNAJ.

Ce va urma?

Va voi povesti in episodul urmator.

Pana atunci, stati cu ochii pe noi, cei ce n-am primit cardul de sanatate!

You Might Also Like