Refinantare credite pe 10 ani. Cat conteaza gradul de indatorare?

Refinantarea creditelor pe 10 ani reprezinta o solutie de a-ti diminua rata si de a obtine o suma de bani in plus, la un pret rezonabil.

Creditele de nevoi personale pe 10 ani nu se acorda decat daca este vorba de o refinantare a unora deja existente.

Limita perioadei de acordare pentru creditele de nevoi personale, bancare ori nebancare este de maxim 5 ani. Asadar, pentru a obtine prelungirea acestei perioade, poti opta pentru o refinantare.

Avantajul unei refinantari a unui credit de nevoi personale pe 10 ani este ca nu se mai supune cerintelor privind gradul de indatorare.

Dupa cum sititi, de la 1 ianuarie 2019 au intrat in vigoare noile grile ale gradului de indatorare (40% din venitul net pentru creditele in lei si respectiv de 20% pentru creditele in valuta).

Singurele credite exceptate de la cerintele impunerilor privind gradul de indatorare sunt creditele de refinantare.

Pentru a obtine o refinantare a creditelor pentru o perioada de 10 ani trebuie sa indeplinesti cam aceleasi conditii necesare accesarii unui credit de nevoi personale. Majoritatea bancilor merg pe cerintele clasice: vechime totala in munca de un an si trei luni la ultimul loc de munca, varsta cuprinsa intre 18 si 65 (variabila de la banca la banca), un venit ce se invarte in jurul a 1000 de lei net lunar, contract de munc ape perioada nedeterminata (ori pe perioada determinata dar cu dovada ca ai obtinut venituri constante in ultimul an), etc.

De cativa ani buni bancile nu mai acorda credite de nevoi personale decat pentru o perioada maxima de 5 ani. Este vorba de creditele de nevoi personale fara garantii. Singura posibilitate sa prelungesti un astfel de credit la o perioada de 10 ani este sa optezi intre timp pentru o refinantare.

Refinantatea creditelor de nevoi peronale pentru 10 ani inseamna de multe ori diminuarea ratelor creditului de baza si eventual opbtinerea unei sume de bani in plus.

Refinantare credit de nevoi personale pe 10 ani – cum procedezi pentru a-l accesa?

Daca ai credite in derulare la banci acesta pot fi refinantare, putand sa optezi chiar pentru o suma de bani in plus pe langa creditul initial, ratele diminuandu-se cu siguranta, daca prelungesti perioada de imprumut.

Pentru a accesa o refinantare, trebuie sa te informezi in prealabil la banci, sa vezi care oferta este cea mai potrivita (a se citi avantajoasa). Ce inseamna asta? Inseamna sa aflii care sunt costurile, care sunt conditiile de eligibilitate (s-ar putea sa se fi schimbat intre timp si sa fi devenit mai stricte), etc.

Limitarea creditelor de nevoi personale la o perioada maxima de acordare de cinci ani a fost un pas importat in diminuarea creditarii neperformante, ce a excelat in perioada de dinainte de criza economica din 2007-2008. Dupa acea perioada s-au introdus multe masuri de reducere a produselor neperformante, de reducere a riscurilor pentru creditori.

Exista si exceptii de la regula celor 5 ani maximi pentru perioada de acordare a creditelor de nevoi personale. Astfel, iata cateva cazuri in care puteti obtine un credit de nevoi personale pentru o perioada de 10 ani: creditele de nevoi cu destinatie locativa (includ investitiile imobiliare altele decat cele de achiztie a unei locuinte), creditele pentru studii ori pentru cheltuieli medicale, etc.

Asadar, accesul la un credit de nevoi personale pe 10 ani este restrictionat, fiind putine cazuri in care se acorda.

Revenind la refinantari, pana la urma, acestea pot fi solutii optime pentru a prelugi un credit, pana la 10 ani daca asta va doriti.

Acum, inca un amanunt pe care trebuie sa-l stiti. Pentru a obtine o refinantare a unui credit de nevoi personale pentru o perioada de 10 ani, trebuie sa aveti un credit contractat mai demult (multe banci dau ca indicator data de 31.10.2011).

Iata si cateva oferte de refinantare pentru creditele de neoi personale pe 10 ani:

  • de la ING puteti obtine o refinantare a unuia ori mai multor credite pe care le-ati contractat deja. Puteti sa va scadeti ratele si sa obtineti si ceva bani de buzunar. Poti aplica online ori facand o vizita la o agentie a bancii.
  • BCR ofera de asemenea refinantari prin creditul de nevoi personale DIVERS. Poti imprumuta maxim 110.000 de lei pe termen scurt ori lung (refinantare pe 10 ani pentru creditele contractat anterior datei de 31.10.2011). Pretul refinantarii la BCR depinde de suma imprumutata: pentru sume mai mici de 20.000 de lei, dobanda fixa pe an este de 10,49%, pentru sume intre 20.000 s 30.000 lei, dobanda fixa este de 9,99% pe an, iar pentru sume intre 30.000 si 50.000 de lei, dobanda fixa anuala este de 9,49%. Daca iti duci veniturile prin BCR, obtii o reducere a dobanzii, astfel pretul refinantarii tale se reduce.
  • FIRST Bank (fosta Piraues Bank) ofera un credit de consolidare a datoriilor, adica de refinantare. Poti beneficia astfel de plata unei singure rate lunare, daca iti refinantezi mai multe credite, platesti o singura asigurare si poti obtine si o suma de bani in plus. La fel ca si la celelalte banci, poti opta pentru o refinantare pentru 10 ani, daca ai creditele contractate inainte de 31.10.2011. Pretul unei astfel de refinantari este unul redus comparativ cu alte oferte din piata.
  • refinantare la BRD pentru toate tipurile de credite. Optand pentru o astfel de refinantare iti regrupezi creditele mai vechi, indiferent de moneda aplicand pentru unul dintre produsele oferite in acest sens de cei de la BRD: Expresso ReStart, Expresso NonStop ReStart, Habitat ReStart, DAC ReStart.

You Might Also Like