Reesalonarea ori restructurarea unui credit

Persoanele aflate in imposibilitatea de a-si plati integral rata unui credit, pot incerca o restructurare a respectivului credit ori o reesalonare a lui.

Reesalonarea unui credit inseamna in fapt sa-ti modifici data scadenta prin prelungirea perioadei de contract.

In cazul in care a trecut o perioada rezonabila din contractul de credit si doresti sa-ti diminuezi rata din motive obiective, poti incerca sa-ti prelungesti contractul. Perioada care s-ar putea accepta de catre banca in aceste conditii ar fi echivalenta cu diferenta dintre perioada ramasa din creditul tau si limita maxima admisa de banci.

Exista si o conditie la reesalonare, si anume, sa nu-ti depasesti varsta maxima admisa la creditare.

Reesalonarea reprezinta, cum spuneam anterior, modificarea datei scadente a creditului, lucru care conduce la cresterea perioadei de finantare.

Exista posibilitatea sa obtii o prelungire a contractului daca noua perioada nu depaseste perioada maxima admisa pentru respectivul produs financiar.

Prin reesalonare se modifica si rambursarea ratelor de credit, banca oferindu-ti un nou scadentar.

Daca ai restante la credit si banca a acceptat o reesalonare, sumele restante vor fi incluse in noul credit, astfel incat tu sa ai datoria stinsa si sa poti plati esalonat.

Unele banci ofera si anumite bonusuri cand se face o resalonare ori o restructurare a unui credit. Spre exemplu, poti obtine o perioada de gratie, timp in care sa platesti doar dobanda, fara sa achiti parte din principal.

De reula bancile percep comisioane pentru restructurarea unui credit. Aceste comisioane pot fi si ele prevazute in interiorul noii sume finantate, astfel incat tu sa nu trebuiasca sa vii cu bani de acasa pentru aceste operatiuni.

De regula o reesalonare ori o restructurare a unui credit se face prin incheierea unui act aditional la contractul de baza, act ce vine la randu-i cu clauze specifice si care genereaza un nou scadentar.

Rescadentarea inseamna sa-ti modifici data scadenta a sumei de plata pentru o rata sau mai multe, fara insa a depasi perioada initiala a contractului, asa cum este ea stabilita in contractul de imprumut.

Scadentarea se poate face prin semnarea unui act aditional la contractul initial, act prin care se stabilesc clauze specifice, in speta, termene specifice.
Prin rescadentare se genereaza de catre banca un nou grafic de rambursare.

Daca ai sume restante, printr-o rescadentare se poate mari suma initiala a creditului.

De asemenea, si in cazul rescadentarii exista pisibilitatea sa beneficiezi de o perioada de gratie, depinde de negocierile cu banca si de ofertele curente ale acesteia.

Restructurarea creditului se poate lua in calcul ca o alternativa la executarea silita. Operatiunea presupune fireste negocieri cu banca.

Restructurarea unui credit se poate accepta de catre o banca, mai ales daca este vorba de un produ ipotecat.

Pentru a beneficia de o restructurare, clientii trebuie sa dovedeasca ca au probleme financiare care ii impiedica sa respecte contractul.

Prin restructurare se obtine practic o relansare a rambursarii.

Aceste solutii de iesire dintr-un impas sunt solutii care te pot ajuta sa depasesti o criza de lichiditati, si eventual sa obtii un grafic de reambursare mai avantajos, in acord cu veniturile tale actuale.

Refinantarea reprezinta un nou credit incheiat pentru rambursarea unuia ori a mai multor credite anterioare neachitate, precum si obtinerea unei sume de bani in plus, daca gradul de indatorare o permite.

Prin refinantare se incheie un nou contract de credit, cu specificul lui, cu clauzele lui.

Daca vrei sa obtii o refinantare a unor credite cu intarzieri, trebuie sa aduci dovezi solide de venit, care sa te incadreze in gradul de indatorare admis.

Durata de finantare a unui credit de refinantare, daca este vorba de un produs de nevoi personale poate ajunge pana la 10 ani, daca creditul initial a fost contractat inainte de o anumita data stabilita prin lege.

Prelungind durata de contract de la 5 la 10 ani, se diminueaza considerabil ratele si scade astfel impovararea financiara lunara a clientului.

Daca clientul are datorii raportate de banca la Biroul de Credit, si doreste sa apeleze la o refinantare, banca i-o poate acorda doar in cazul in care bonitatea actuala a clientului a crescut considerabil.

Cu alte cuvinte, o refinantare nu se face doar pentru diminuarea ratelor unui credit, ci si pentru a scapa de anumite datorii trecute care ti-au stricat istoricul de creditare, ingreunandu-ti accesul la un nou imprumut.

You Might Also Like