Profilul cautatorului de credite IFN

Cine cauta credite nebancare? Cine apeleaza la imprumuturile oferite de IFN?

In masura in care va intereseaza subiectul, profilul cautatorului de credite IFN este unul destul de simplu. De regula, cei interesati de obtinerea unor credite nebancare, vor sa faca rost de bani rapid, in mod simplu, fara multe acte. Insa, nu acestea sunt singurele tipare. Exista o serie de alte caracteristici ce guverneaza aceasta lume a creditarii nebancare.

Daca ar fi sa ne gandim la un profil in sensul strict al cautatorului de credite IFN, lucrurile ar trebui tratate exact in felul in care ni se prezinta societatile nebancare. Mai precis, daca vrem sa vedem cine apeleaza la creditele nebancare, puteti sa tragem cu ochiul in ograda IFN-urilor si vom descoperi cu certitudine care sunt oamenii care apeleaza la aceste produse financiare.

Va rog sa nu considerati aceasta expunere ca o acuzatie sau ca pe ceva negativ. Nu aceasta imi este intentia. Vreau doar sa vedeti ca, in ciuda tiparului care s-a conturat dintr-un motiv sau altul, in jurul IFN-urilor, profilul cautatorului de credite IFN nu este chiar in concordanta cu ideile noastre preconcepute.

Asa cum va spuneam, exista posibilitatea sa ne facem o parere clara despre oamenii ce apeleaza la creditele nebancare, pur si simplu apeland la informatiile legate de IFN-uri. Motivul este unul destul de simplu: aceste societati isi fac, desigur, o analiza a pietii si se muleaza pe nevoile clientilor. Asadar, putem sa luam de bun profilul pe care sunt construite si pe care isi fac campaniile publicitare.

Exista, din acest punct de vedere, mai multe tipuri de societati nebancare, fapt ce determina, evident, mai multe profiluri ale clientilor doritori de bani.

Spre exemplu, avem societati ce mizeaza pe dobanzi mai mici si cerinte mai stricte. Aceste societati se adreseaza indeosebi clientilor cu venituri clare si stabile, de buna credinta, fara restante la alte credite.

Avem de asemenea, societati nebancare ce mizeaza exclusiv pe acordarea de credite rapide: este vorba de sume mici de bani acordate pe perioade reduse de timp. Aceste produse sunt destinate oamenilor cu venituri mici, celor ce nu au niste venituri stabile, persoanele rau-platnice, restantierilor, cei cu datori la banci, cei inscrisi in Biroul de Credit, etc.

Mai avem de asemenea si IFN-uri care acorda crediten cu garantie, caz in care, venituruile nu mai sunt asa de importante, insa, riscurile sunt majore, pentru ca, in caz de neplata te poti trezi ca pierzi imobilul cu care ai garantat.

Asadar, iata ca dintr-un foc, v-am enumerat cel putin trei profile ale celor ce cauta credite la IFN-uri.

Ultima perioada, in special ultimii doi ani, societatile nebancare ce acorda credite rapide s-au remarcat cu adevarat. Foarte multe societati noi aparute au in portofoliu doar acordarea de credite rapide. Ex: Ferratum, Ziplo, Mozipo, Telecredit, etc.

Pe de alta parte, bancile au inceput si ele sa simplifice foarte mult procesul de acordare de credite, ba mai mult, sa si grabeasca destul de mult accesarea. As zice ca la o prima analiza, observi clar un fel de concurenta intre banci si IFN-uri pe acest palier (simplificarea conditiilor de acordare si rapiditatea de acordare). Poate ca acesta este si un semnal in privinta noilor aparitii de IFN-uri ce acorda doar credite rapide.

Lucrul imbucurator este ca tendinta de reducere a birocratiei pare sa functioneaza, atat la IFN-uri (care cu certitudine au facut un pas mare) cat si la banci (care vin puternic din urma).

You Might Also Like