Poti obtine un credit de nevoi personale cu 3 luni vechime? De cat timp trebuie sa lucrezi?

Sunt multe persoane care lucreaza de putin timp, dar vor sa contracteze un credit de nevoi personale. Cei ce sunt angajati cu 3 luni vechime au sanse.

Ca sa nu lasam loc de interpretari, va spunem din start: se poate obtine un credit de nevoi personale cu 3 luni vechime in munca. Important este sa fii angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata.

Bancile cam au aceasta obtine de a fi angajat cu contract de munca pe perioada nedeterminata.

La IFN-uri vechimea in munca nu este atat de importanta. Sunt si IFN-uri care solicita vechime in munca, indeosebi acele societati ce acorda sume mai mari de bani pentru perioade mai lungi de timp (BRD Finance, TBI Credit, etc.). Sunt IFN-uri care solicita un minim de vechime in munca, de genul o luna, cum sunt cei de la Credius, doar pentru a se asigura ca respectiva persoana lucreaza si obtine venituri pe cartea de munca.

Bancile, in schimb, nu mai acorda credite fara minim trei luni vechime la locul actual de munca si minim sase luni – pana la un an vechime, cumulat. Existau in trecut unele banci care faceau rabat de la aceasta cerinta, insa, nu mai exista acele oferte astazi.

Creditul de nevoi personale oferit de banci, vorbim de cel fara garantii, se acorda in conditii de eligibilitate medii. Bancile au renuntat de cativa ani la adeverinta de venit, si atunci se verifica venitul clientilor prin intermediul bazei de date de la ANAF. Astazi, practic, daca mergi cu un act de identitate la banca poti pleca acasa cu banii, daca ai venituri inregistrate la ANAF.

Si nici nu mai trebuie sa fii neaparat angajat cu carte de munca pentru a obtine un credit bancar. Incepand din 2018, chiar si persoanele ce obtin venituri din activitati independente pot fi verificate la ANAF, pentru ca isi declara venitul in prealabil – este un venit estimat pentru anul in curs.

Cei ce se intreaba daca pot contracta un credit de la banca chiar fiind angajati de 3 luni, trebuie sa stie ca nu e suficienta aceasta vechime. Banca solicita si o vechime cumulata in munca. Media e la un an, dar sunt si banci care merg de la o vechime cumulata minima de sase luni.

Daca vrei azi un credit, nu trebuie sa ai o vechime foarte mare, bancile au redus cerintele privitoare la vechime. Asta nu inseamna ca bancile nu iau in calcul mult mai multi parametri la accesarea unui credit de nevoi personale.

IFN-urile sunt mai permisive, dar fireste, la IFN costa mai mult. Un credit rapid la un IFN se obtine in conditii mult mai lejere, vechimea fiind mai putin importanta decat la banci, neamaivorbind de faptul ca la unele IFN-uri nici nu ti se solicita vechime in munca.

Am primit multe intrebari legate de vechimea in munca. Multi vor sa stie daca cu un minim de 3 luni vechime in munca pot face rost de bani de la banci. Cum v-am spus si mai sus, poti lua un credit de nevoi personale chiar si cu 3 luni vechime la locul actual de munca, dar trebuie sa ai o vechime mai mare in total.

La IFN-uri un credit se obtine mai rapid decat la banci, si daca optezi pentru accesarea online, nici nu trebuie sa te deplasezi.

Unele societati nebancare iti acorda banii chiar si in mai putin de 24 de ore.

Credite de la IFN nu mai presupun nici adeverinta de venit si multe din ele nici carte de munca.

Este adevarat ca trebuie sa ai un salariu, pe care IFN-urile ti-l inspecteaza prin extrasul de cont.

Este importanta valoarea salariului pentru ca si IFN-urile iti calculeaza gradul de indatorare. Din 1 ianuarie 2019, gradul de indatorare a fost micsorat, astfel pentru creditele de consum in lei, acesta este de 40%, iar la cele in euro de 20%.

Daca accesezi azi un credit doar cu buletinul de la IFN pot sa primesti raspunsul de la institia nebancara in cateva ore, ori cel tarziu a doua zi.

Si bancile au inceput sa acorde credite doar cu buletinul, pentru ca verificarea veniturilor o fac la ANAF, astfel ca nu mai solicita adeverinta de salariu ori de venit.

Societatile nebancare au in marea lor majoritate platforme online care permit accesarea unui credit online extrem de rapid. Poti completa cererea in cateva minute si sa ti se aprobe la fel de rapid.

Pentru cei cu vechime mai mica de 3 luni, exista aceasta sanse de a se imprumuta de la unele IFN-uri. V-am spus ca sunt societati nebancare care admit la finantare si persoane cu vechime mai mica de 3 luni.

Sumele ce pot fi imprumutate de la aceste IFN-uri nu sunt mari, dar iti poti face treaba la o adica.

Tu ca angajat cu mai putin de 3 luni vechime in munca poti imprumuta intre 100 si 3000 de lei, daca ai varsta admisa de aceste institutii.

Sunt cateva IFN-uri in piata care accepta si restantierii, adica ofera credite si celor cu istoric negativ la Biroul de Credit.

IFN-urile ce au in portofoliu microcredite nu amintesc de vechime in munca. Singurele acte solicitate fiind scanuri ori fotografii dupa cartea de identitate si dupa extrasul de cont.

In cazul bancilor, obtinerea unui imprumut este conditionata de vechimea in munca, persoanele angajate de putin timp nefiind eligibile.

Ni se pare totusi ca este destul de permisiva chiar si cerinta de a avea minim 3 luni vechime la locul actual de munca. Pana la urma, 3 luni vechime in munca in unele cazuri nu reprezinta nici macar perioada de proba de la un serviciu.

You Might Also Like