Poti obtine un credit bancar daca n-ai adeverinta de venit?

De cativa ani este posibila obtinerea unui credit bancar fara adeverinta de venit, bancile inspectand resursele clientilor la ANAF.

Ati vazut cu totii reclama – ‘credit bancar fara adeverinta de venit’ si va intrebati probabil daca e adevarata sau nu

Ei bine, da, este adevarata, in masura in care privim adeverinta de venit ca pe o hartie de care banca se poate lipsi, in cazul in care, poate sa constante ca ai obtinut venituri. Cum poate banca sa verifice daca ai obtinut venituri? Prin analiza bazei de date ANAF, loc unde sunt inscrie veniturile legal obtinute de fiecare cetatean.

Daca vrei sa gasesti cel mai bun credit fara adeverinta de salariu ori de venit, de acum exista in piata cateva banci care practica aceasta metoda de imprumut.

Una din ele este ING-ul cu al ei credit pe loc fara adeverinta, doar cu buletinul. La solicitari, daca aveti curiozitatea sa cititi mai multe informatii, veti gasi si informatia cum ca, pentru a accesa creditul pe loc de la ING, trebuie sa semnati un acord de consultare ING – fapt ce dureaza ceva timp, in sa nu mult. Deci, daca ai un pic de rambdare ca banca sa analizeze baza de date ANAF, chiar poti pleca acasa cu banii doriti.

Indiferent de suma pe care vrei sa o accesezi, exista banci care iti pot oferi de la 2000 de lei, pana la 125.000 de lei, chiar si intr-o ora de la accesare, urmand acelasi curs – adica verificandu-ti potentialul financiar in baza de date ANAF.

Daca esti client ING, poti solicita un credit 100% online, din contul tau de client din platforma bancii.

Creditul cu derulare rapida de la ING este deja celebru in piata, pentru ca uneori obtinerea unei adeverinte de salariu ori de venit de la serviciu poate sa dureze foarte mult. Va dau un exemplu, eu pentru obtinerea unei adeverinte de salariu, ce mi-a fost necesara pentru inscrierea copilului la gradinita, am asteptat aproape 10 zile. Ganditi-va ce inseamna aceste 10 zile pentru un om aflat intr-un impas financiar, care-si doreste cu orice pret sa faca rost de suma dorita de bani intr-un timp foarte scurt. Si, nu, nu ma refer acum la plecarea in vacanta, la cumpararea de mobila ori electrocasnice, situatiile dificile pot fi diverse, poate sa ti se imbolnaveasca cineva apropiat, poti sa ai platit o amenda, etc.

Cu ceva timp in urma, nicio banca nu ti-ar fi dat un credit fara adeverinta de venit, dupa pataniile anilor de dinainte de criza financiara. Faptul ca cineva nu poate prezenta o adeverinta de venit denota lipsa bonitatii financiare necesare pentru rambursarea la timp a unui imprumut. Din fericire, piata financiara evolueaza si iata ca, daca IFN-urile au inaintat pe segmentul de credite rapide acordare doar in baza buletinului de identitate si al extrasului de cont, bancile merg pe o mana mai sigura, anume, cea a ANAF.

Veniturile pe care bancile sunt in fapt obligate sa le verifice la acordarea creditului, sunt in acest caz, consultate prin acest acord agreat de clienti.

Asadar, un credit fara adeverinta de salariu poate fi obtinut de acum in mod simplu, fara batai de cap, insa, nu va faceti iluzia ca daca nu aveti un loc de munca stabil ori un venit stabil, puteti sa mergeti cu ochii inchisi la banci sa solicitati un credit. Consultarea efectuata de functionarii bancii la ANAF echivaleaza cu o adeverinta de venit. Practic, acele informatii sunt necesare pentru contuarea posibilitatilor tale financiare in vederea rambursarii la timp, in conditiile stabile, a creditului solicitat.

Un credit fara adeverinta de salariu este dificil de obtinut si azi, daca nu ai veniturile necesare. Poti sa incerci totusi la IFN-uri, caci aceste societati sunt mai permisive din punctul de vedere al conditiilor de eligibilitate.

Un credit fara adeverinta de salariu poate fi obtinut foarte rapid, cum va spuneam mai sus (noi am citit inainte si parerile unor clienti care au accesat creditul pe loc de la ING), poate dura cateva ore, depinde cat de repede ajung la informatiile tale financiare inscrise in baza de date ANAF.

Alternative la adeverinta de salariu ori cea de venit exista. Astfel, in cazul pensionarilor, se discuta de talon de pensie, iar in cazul somerilor de adeverinta de somaj. Mai exista si cazul altor venituri, cum sunt dividendetele, cum sunt veniturile obtinute din chirii, etc.

Cat costa un credit rapid bancar fara adeverinta de venit?

Pretul unui credit fara adeverinta de salariu/venit, nu difera de cel al unuia cu adeverinta. De regula, bancile stabilesc costul comun pe produs si fac reduceri doar celor ce-si incaseaza veniturile printr-un cont din respectiva banca. Evident mai sunt si cazuri speciale, insa, nu intram in astfel de detalii. Oricum, costul unui credit este reflectat in dobanda anuala efetiva (DAE), care reprezinta suma tuturor costurilor implicare de acordarea unui imprumut. DAE-ul ia in calcul atat dobanda (fixa ori variabila) dar si celelalte costuri (diferite comisioane, asigurari, etc).

Bancile ce acorda imprumuturi rapide fara adeverinta de salariu ori de venit se limiteaza la cerinte putine, pentru a nu ingreuna procesul de acordare. In definitiv, riscurile cele mai mare ale unui credit sunt generate de cuantumul veniturilor si de statutul tau de client ‘bun’ ori ‘rau’. Asadar, daca banca ‘citeste’ in baza de date ANAF ca ai un venit stabil lunar, ca nu ai avut restante la alte credite, deci ai un istoric pozitiv in Biroul de Credit, atunci, poti sa primesti in cel mai scurt timp imprumutul dorit chiar si fara adeverinta de salariu.

Deja la aceasta forma de acordare de credite fara adeverinta de venit s-au multe banci importante din piata.

Alte cerinte implicate de accesarea unui astfel de imprumut:
– sa ai o varsta peste 18 ani
– sa ai domiciliul stabil in Romania
– sa ai un cont bancar propriu, iar daca-l ai la banca la care soliciti creditul cu atat mai bine, poti obtine si o reducere a dobanzii
– sa ai un venit regulat, fara popriri
– sa ai un telefon mobil si o adresa de email.

Documentele necesa pentru a solicita un credit fara adeverinta de venit

Ca sa obtii o suma de bani rapid de la o banca, nu poti sa procedezi ca la IFN-uri (citeste despre astfel de produse financiare), sa intri online, sa completezi un formular si in doua ore sa ai banii in cont. La banci, conditiile sunt mai complicate, dar, si dobanda mai mica, deci riscurile mai mari.

Documentele ce va sunt solicita de regula pentru accesarea unui credit fara adeverinta de salariu:
– acordul de consultare al bazei de date ANAF
– dovada de venituri, altele
– contul unde doriti sa va fie virata suma de bani
– copie dupa buletinul de identitate

In general aceste credite de nevoi personale fara adeverinta de venit, cele acordate ‘pe loc’ se acorda pe termen maxim de 5 ani, insa, pot urca si pana la 10, in cazul unei refinantari.

Exista societati ce ofera imprumuturi fara adeverinta de venit pe care le puteti prelungi timpul de rambursare, dupa cum exista si banci care nu va permit acest lucru, iar daca trece termenul stabilit, vei plati penalizari foarte mari.

Dezavantajele creditelor fara adeverinta de venit

– de regula costurile sunt mari la IFN-uri, insa, la banci, cum va spuneam mai sus, nu exista costuri diferentiate intre creditele cu ori fara adeverinta
– daca intarziati cu plata, veti plati penalizari
– banca va poate ceva datoria catre recuperatori, caz in care, veti avea multe batai de cap, mai ales ca dispar complet conditiile contractuale, atunci cand dumneavoastra unilateral il incalcati prin nerambursarea la timp.

Solicitarea unui credit fara adeverinta de venit se face aproape formal printr-o cerere de imprumut. Chiar si bancile ofera posibilitatea completarii online a acestei cereri, de IFN-uri nu mai discutam, ca la unele societati nebancare, tot procesul de creditare se desfasoara online (chiar si semnarea contractului de credit se face tot online – se printeaza hartiile se completeaza, se semneaza, dupa care se scaneaza si se incarca pe internet).

You Might Also Like