Oferte credite de nevoi personale 2022

Evolutia continua a pietei financiare impune adaptarea ofertelor de creditare la cerintele actuale

Bancile isi innoiesc ofertele de credite de nevoi personale in 2022, in special pe partea de timpi de accesare.

Exista concurenta in piata financiara din Romania, bancile intrecandu-se nu doar intre ele in privinta ofertelor de creditare. Institutiile Financiare Nebancare sunt si ele un concurent serios, concurent care a inceput din ce in ce mai mult sa-si intersecteze ofertele cu cele ale bancilor. Insa, daca pana acum cativa ani, vedeam o tendinta in special la IFN-uri de a se apropia de ofertele bancilor, mai nou observam la banci tendinte de convergenta catre specificitatile ofertelor nebancare.

Bancile propun clientilor oferte de credite de nevoi personale 2022, in conditii din ce in ce mai facile, mai permisive, fiind aproape de standardele IFN-urilor. In ultima vreme, bancile sunt din ce in ce mai tentate sa reduca timpii de accesare ai creditelor.

Multe banci si-au lansat tipuri de credite rapide, cu denumiri sugestive in aceasta directie (creditul pe loc de la ING, credit nevoi personale rapid de la Raiffeisen, etc).

Evident, pe clienti nu-i intereseaza doar timpii de acordare, pentru ca daca nu esti grabit de situatie, cand accesezi un imprumut, te uiti in primul rand la costuri. Evident ca dintre doua oferte, un client care nu-si doreste banii in mana in doua ore, va alege oferta cu dobanda cea mai mica.

Acum, si cand vine vorba de oferta de credite de nevoi personale cu dobanda cea mai mica, intervin discutii, pentru ca, daca ar fi sa analizam in mod corect, ar trebui sa ne raportam exclusiv la dobanda efectiva anuala, cea care include toate costurile aferente unui credit, nu doar dobanda specifica.

Toate bancile detin in portofoliu oferte dee credite de nevoi personale 2022.

Fiecare oferta are caracteristicile ei. Perioadele de accesare pentru un astfel de credite bancar fara garantii sunt in general similare: 5 ani maxim, ori 10 ani pentru refinantare.

Sumele maxime ce pot fi accesate, fara garantii, apeland la un credit de nevoi personale pot varia de la o banca la alta. Unele banci au delimitari pe sumele ce pot fi imprumutate si in functie de conditiile de eligibilitate solicitate.

Spre exempu, cei de la Banca Transilvania impun prag de creditare in functie de care ti se solicita sau nu adeverinta de venit.

Exista topuri pentru cele mai ieftine credite de nevoi personale, imprumuturi cu dobanzi ce scad sub 10%, insa ca sa obtii un astfel de produs financiar, trebuie sa indeplinesti niste conditii. Conditiile de eligibilitate pentru creditele bancare ieftine sunt destul de greu de atins.

Creditele de nevoi personale din piata au DAE-ul ce variaza intre 9 si 20%, potrivit platformelor online ce se ocupa cu listarea ofertelor bancare.

Insa, aceste oferte depind de diversi factori: incasarea veniturilor prin respectiva banca, evaluarea pozitiva a clientului in functie de trecutul sau istoric (cu siguranta nu poti accesa un astfel de credit daca esti inscris in Biroul de Credit).

Cand analizati costurile unui credit de nevoi personale este bine sa aveti in vedere costurile totale.

Sa verificati daca nu exista si asigurari atasate pe care trebuie sa le platiti. Sa vedeti daca exista comisioane pe care nu le cunoasteti si de care este bine sa aflati la timp, inainte sa semnati contractul de credit.

You Might Also Like