Imprumuturi pentru romanii din strainatate

Sunt cateva societati financiare care acorda credite pentru diaspora, adica pentru romanii ce muncesc in strainatate

Milioanele de romani care muncesc in strainatate pot opta pentru un credit in Romania.

Creditul pentru diaspora reprezinta un produs aflat in portofoliul mai multor institutii financiare, fiecare dintre acestea luand in considerare la determinarea bonitatii clientilor veniturile pe care acestia le obtin peste granite.

Sunt persoane plecate in afara care vor sa acceseze un credit ipotea cu venituri din strainantate, pentru ca vor sa-si cumpere o locuinta in Romania.

Cei care apeleaza la creditele ipotecare cu venituri din strainantate muncesc in afara doar pentru a-si achita o locuinta, scopul final avut in vedere fiind acela de a se intoarce in Romania, unde sa-i astepte o locuinta proprietate personala.

Sunt multe conditii care se impun de catre societatile financiare la obtinerea unui credit cu venituri din strainantate, documentatia fiind destul de stufoasa pentru gusturile clientilor.

Mai mult de atat, nu toate bancile acorda credite romanilor cu venituri din strainantate, insa cele care accepta solicita multe acte.

Lucrezi in diaspora? Ai plecat afara la munca? Vrei o locuinta in Romania? Iata ce trebuie sa faci!

In primul rand, trebuie sa vezi ce produs financiar ti se potriveste. Cand vorbim de potrivire ne referim in primul rand la conditii de eligibilitate.

Pentru persoanele angajate pe teritoriul Uniunii Europene este mai usor sa acceseze credite in 2019.

Desi, chiar si pentru cei ce lucreaza in zona UE bancile solicita codebitori care sa lucreze in tara.

Pentru sume mai mari de bani, romanii care lucreaza in strainatate trebuie sa prezinta si garantii ipotecare.

Sunt si alte posibilitati de finantare, nu doar cele bancare, care nu necesita conditii atat de drastice.

Bancile solicita in general dovada de resedinta intr-un stat membru UE.

Trebuie sa ai de asemenea vechime pentru a contracta un credit pentru diaspora.

In trecut romanii de peste hotare puteau sa apeleze chiar la un credit prin Programul Prima Casa, insa din acest an acest program a fost modificat si transormat in Programul Prima Familie.

Romanii pot accesa un credit de la distanta, fara sa fie nevoiti sa vina in tara pentru semnaturi.

Exista posibilitatea sa te imprumuti pentru 5 ani.

Conditiile minime de eligibilitate:

  • sa ai peste 18 ani
  • sa lucrezi pe teritoriul unui stat membru UE
  • sa ai vechime in munca

Pentru romanii angajati in strainantate, obtinerea unui imprumut 2019 in tara nu mai este deloc dificila. Vor avea nevoie de un cont unde sa li se vireze banii imprumutati.

Cei mai multi romani plecati peste granite care intampina probleme financiare sunt cei ce lucreaza in Spania, Italia, Anglia, Portugalia si Franta.

Exista posibilitatea pentru orice roman cu un venit stabil sa contracteze un credit imobiliar in 2019 cu conditia sa indeplineasca conditiile de accesare impuse de creditor.

Alte persoane din diaspora si-ar dori sa-si construiasca o locuinta si nu au toti banii necesari. Sunt multe persoane plecate la munca in strainantate care si-ar dori sa se intoarca in Romania si sa-si construiasca o locuinta in zonele de bastina.

Unii vor sa investeasca in diverse proiecte de afaceri in Romania pentru a-si asigura un trai decent la batranete.

Am cunoscut multi romani care s-au intors si si-au facut un rost in tara. Am cunoscut si persoane care s-au intors, nu le-a mers bine aici si au plecat din nou in afara.

Cei plecati in afara se plang in general de faptul ca nu cunoscut pe nimeni in locurile unde merg la munca. Acesta este cel mai dificil lucru, sa fii singur printre straini. In lipsa oricaror cunostinte, rude apropiate, acesti romani cauta, odata ajungi la anaghie, sa se imprumute in Romania.

Bineinteles, trebuie sa gasesti in primul rand institutia care sa-ti acorde creditul dorit.

Va spuneam anterior ca nu toate bancile acorda credite romanilor cu venituri din strainatate 2019, dar daca ai un salariu potrivit cu siguranta vei gasi intelegere la una din bancile ori IFN-urile din piata.

Sa vorbim un pic despre ce ofera creditul Prima Casa 2019 persoanelor care lucreaza in strainatate.

De principiu, conditiile de eligibilitate variaza de la banca la banca, in functie de politica fiecarei institutii in parte.

Pentru a fi sigur ca primesti un Credit Prima Casa 2019 in conditiile in care obtii venituri din strainantate, trebuie sa:

  • ai vechime de minim un an in tara in care muncesti
  • sa ai contract pe perioada nedeterminata ori cel putin doua contract consecutive, fara intreruperi la serviciul din strainatate
  • ai contract de munca
  • ai buletin de identitate
  • ai permis de munca emis de autoritatile din tara respectiva
  • ai permis de sedere emis de autoritatile din tara respectiva
  • sa ai adeverinta de salariu
  • sa ai extras de cont ori flutturas de salariu in original
  • sa ai documente care sa ateste ca ti-ai patit impozitele si taxele sociale
  • sa ai fisa fiscala.

Parte din documentele amintite anterior trebuie traduse si legalizate la consulatul roman ori la un notar public din Romania ori din tara unde obtii veniturile.

Unele banci iau in considerare un contract de munca de minim un an, daca aduci un girant ce lucreaza in Romania. In caz de neplata, respectiva persoana folosita drept girant va fi cea care va garanta imprumutul.

Din bancile, cea mai vizibila oferta dedicata romanilor ce obtin venituri din strainatate este cea din portofoliul Bancii Transilvania.

Din partea nebancara, o mare vizibilitate o are creditul pentru diaspora de la Credius.

You Might Also Like