Imprumuturi bancare pe loc

Cum vor evolua lucrurile in privinta creditelor bancare de nevoi personale si imobiliare?

Cand in zare apar semne de inasprire a creditelor imobiliare, parca iti vine sa te gandesti la relaxarea creditelor de nevoi personale.

Stiti ca se reiau discutiile privind legea darii in plata, iar bancile deja se gandesc sa ia masuri pentru a contrabalansa efectele acestei legi. Deja CEC-ul si Raiffeisen dau anumite semne catre ceea ce va urma. Se pare ca trebuie sa ne asteptam la cresterea avansului solicitat de banci pentru acordarea unui credit imobiliar. Dupa unele guri, acest avans s-ar situa pe la 30-35%. Unele prognoze estimeaza ca aceasta lege va conduce la o scumpire a imobilelor in urmatoarea perioada, altii spun ca se vor reduce drastic acordarile de credite ipotecare.

In fine, estimativ vorbind, cu siguranta ca aceasta lege va inaspri intrucatva credite imobiliare. Insa, ce se va intampla cu creditele de nevoi personale? Ce va fi cu creditele de nevoi personale garantate cu o ipoteca? Pentru acest subiect noi inca nu avem pareri, si mai presus de atat, n-am vazut nicio discutie serioasa pe aceasta tema.

Deocamdata, stim ca se aproba credite bancare pe loc, fara adeverinta de venit, doar cu acordul de consultare al bazei de date ANAF. Deci, nu e chiar o chestiune usoara sa accesezi un astfel de credit, mai mult de atat, sa nu-ti imaginezi ca daca n-ai un venit constant, daca ai restante, daca n-ai un grad de indatorare rezonabil, poti speri la aceste credite bancare facile.

Bancile romanesti, multe dintre ele, au in oferte astfel de credite acordate pe loc, doar pe baza acordului de consultare ANAF (ING Bank, Raiffeisen, Idea::Bank, Banca Transilvania, Banca Romaneasca, etc).

Noi ne intrebam unde va fi echilibrul in privinta acordarii de credite de nevoi personale ipotecare. Si credem ca raspunsul la aceasta intrebare reprezinta cheia la evolutiile ce vor urma in acest domeniu de interes.

You Might Also Like