Imprumut IFN in rate. Finantari ori refinantari pe termen mediu si lung.

Daca vrei sa imprumuti sume mai mari de la IFN, poti opta pentru creditele in rate, apeland la o finantare noua ori o refinantare daca esti deja clientului unei societati financiare.

Imprumut IFN in rate poti obtine de la societatile nebancare care acorda credite pe termen mediu ori lung, de cel putin un an si pe maxim cinci.

Refinantarile pot merge pana la zece ani, daca imprumutul a fost cotnractat inainte de o anumita data, stabilita prin lege.

Daca vrei sa imprumuti mai mult de 10.000 de lei, n-ai decat sa apelezi la un credit in rate de la IFN. Acesta este un produs ce implica de regula perioade mai lungi de timp. Deocamdata nu exista in piata IFN-uri care sa acorde credite mai mari de 5.000 de lei, pentru perioade scurte de timp, asa cum e cazul microcreditelor (acordate pentru maxim 30 de zile).

Poti obtine insa o suma mai mare de bani, sa zicem de 10.000 de lei, solicitand online un credit in rate multiple.

Poti sa si refinantezi credite mai vechi, daca vrei sa obtii bani in plus, ori sa treci la o dobanda mai mica.

Evident, pentru a solicita bani mai multi treubie sa si faci dovada ca ai bonitatea necesara rambursarii si ca nu depasesti gradul de indatorare. De fapt, de la gradul de indatorare pleaca aprobarea ori respingerea din start a creditului ori a refinantarii. Daca nu te situezi sub gradul de indatorare admis, nu ti se aproba creditul.

Poti sa accesezi un credit IFN in rate online, in conditii simulare ca la microcredite, adica cu acte putin, in conditii de eligibilitate sumare. Fireste, daca suma de bani este mai mare, vor creste si pretentiile IFN-ului, iar conditiile de eligibilitate se inaspresc.

De regula, IFN-urile care permit accesari in rate ale creditelor nebancare, acorda aceste produse pe perioade cuprinse intre un an si cinci ani. Sunt unele care acorda pentru 12 luni ori 24 de luni, altele care acorda pentru maxim 36 de luni.

Spre exemplu, cei de la Credius merg pe varianta de acordare a creditelor intre 20 si 60 de luni. Puteti sa imprumutati intre 1.000 lei si 40.000 lei.

La Simplu Credit puteti sa va imprumutati pentru perioade intre 6 si 36 de luni. Sumele variaza intre 1.500 lei si 20.000 de lei.

La BRD Finance, creditul de nevoi personale are valoare cuprinsa intre 3.000 lei si 100.000 de lei, iar perioada de acordare este intre 12 si 60 de luni.

Cetelem permite accesarea creditelor pentru perioade cuprinse intre 6 si 60 de luni. Sumele ce pot fi accesate variaza intre 1.000 lei si 225.000 lei.

Sunt IFN-uri care acorda credite pentru maxim 12 luni – cum este creditul in rate fixe de la CreditFix.

Exemplele de imprumuturi in rate de la IFN amintite de noi mai sus, sunt acordate fara garantii. Conditia esentiala pentru a fi acceptati la finantare este sa demonostrezi ca ai bonitatea necesara.

Unele dintre IFN-urile de mai sus accepta si persoane inscrise in Biroul de Credit cu istoric negativ. Depinde foarte mult pentru ce ai fost raportat la BC, care a fost suma restanta si perioada intarzierii. Si conteaza foarte mult si venitul actual – de fapt este esential pentru a ti se aproba creditul in rate.

La astfel de credite in rate au acces si rau platnicii, daca pot face dovada unei bonitati prezente substantiale. Sunt IFN-uri care accepta restantieri la finantare ori refinantare.

Pentru ca sunt multe persoane care nu se incadreaza pentru creditele bancare, datorita venitului mic, al vechimii in munca reduse, ori a scoringului din BC, IFN-urile au din ce in ce mai multi clienti.

IFN-urile nu sunt atat de rigide in privinta conditiilor de eligibilitate, riscurile pe care aceste firme si le asuma creditand persoane cu eligibilitate scazuta se regasesc in costurile aferente imprumuturilor acordate.

Poti sa te imprumuti chiar si cu un venit minim. Spre exmeplu, cei de la provident accepta un venit minim de 300 de lei per membru de familie. Fireste, sumele acordate sunt in acord cu venitul.

IFN-urile tin cont de capacitatea financiara a clientilor, mai ales daca este vorba de credite acordate in rate, pe perioade mai lungi de timp.

Un specific aparte il are creditul online de la IFN, care permite accesarea cu copii dupa cartea de identitate si dupa extrasul de cont (dovada veniturilor actuale ale clientilor).

Persoanele datornice la banci, cele care nu au un istoric de creditare bun sunt deja familiarizate cu imprumuturile in rate de la IFN.

IFN-urile permit atat rate lunare cat si saptamanle. Printre societatile nebancare care accepta si rambursarea in rate saptamanale se numara cei de la Provident si cei de la iCredit. Ambele societati permit si gestionarea la domiciliu a creditelor acordate.

Majoritatea creditelor nebancare in rate sunt acordate fara garantii. Sunt insa si cateva IFN-uri specializate in credite ipotecare la care puteti apela daca doriti sume mari de bani (Verida, Claret, etc.).

You Might Also Like