IFN-urile acorda credite si celor cu venituri mici

IFN-urile nu sunt atat de drastice precum bancile, cand vine vorba de conditii de eligibilitate.

De la IFN poti sa te imprumut chiar daca ai un venit mic.

Ideea e urmatoare: imprumuti atat cat se poate, ca sa nu depasesti gradul de indatorare admis.

Sunt unele societati nebancare care impun o limita minima a veniturilor, insa, multe IFN-uri nu o fac si acorda credite dupa ideea de mai sus (sa nu depaseasca clientul gradul de indatorare).

Ai un venit de 500-600 de lei pe luna? Nu-ti face griji! Poti sa iei un credit de la IFN fara probleme, daca nu esti deja indatorat, depasing limita gradului de indatorare admis.

La ce IFN pot sa apelez pentru un credit daca am un venit mic?

Sunt multe IFN-uri care accepta clienti chiar si cu vnituri mai mici de atat.

Spre exemplu, cei de la Provident, te accepta la creditare chiar daca ai un venit net de 300 de lei.

La Mobilo Credit, venitul minim solicitat este de 900 de lei.

La Simplu Credit, venitul minim necesar accesarii unui credit este de 650 de lei.

Iata, asadar, mai multe variante de credite din piata. Ca acestea mai sunt multe altele. IFN-urile isi stabilesc niste reguli proprii, in functie de imprumuturile pe care le acorda, de costurile aferente si de eligibilitatea clientului.

De retinut este ca, in piata, IFN-urile care au conditii de eligibilitate mai scazute, acceptand si restantieri la finantare, au si costuri mai ridicate. Celor inscrisi in Biroul de Credit bancile le acorda credite doar in anumite conditii, deci, singura lor posibilitate raman IFN-urile.

In general, creditele rapide pe termen scurt au conditii mai laxe de acordate, nu necesita venituri mari, plus ca, se acorda fara garantii.

Care sunt conditiile de accesare pentru imprumuturile de valoare redusa?

  • sa ai un venit minim
  • sa ai o varsta, in general intre 18 si 70 de ani
  • sa ai cetatenie romana

In piata bancara si nebancara nu se mai impune regula venitului minim pe economie, de cand salariul minim a crescut mult.

Acum, solicitarile bancilor nu mai sunt legate de salariul minim pe economie, decat, poate, in cazul creditelor ipotecare.

Ce imprumuturi poti accesa cu salariul minim pe economie?

Salariul minim pe economie iti permite astazi sa imprumuti chiar sume mai mari de bani. Ai acces atat la banci car si la IFN.

Specialistii ne recomanda sa ne imprumutam in moneda in care luam salariu, ferindu-ne astfel de fluctuatiile neplacuta ale cursului valutare, atunci cand achitam ratele.

Chiar daca veniturile romanilor au fost in crestere in ultimul timp, nici preturile n-au stat pe loc, crescand si ele concomitent.

Pe alocuri chiar s-au creat diferente destul de mari intre venituri si cheltuieli, atunci cand preturile au depasit cresterile salariale.

Sunt multi romani care abia se ajung cu banii de la un salariu la altul, motiv pentru care o parte dintre ei apeleaza la imprumuturi pentru a tine in frau cheltielile.

De cele mai multe ori eeste o idee proasta sa te imprumuti ca sa iti achiti alte datorii. Dar, uneori, pe termen scurt, s-ar putea sa fie avantajos.

Sfat: utilizati imprumuturile rapide de la IFN doar pentru cheltuieli neprevazute, cele care va dau cel mai tare batai de cap, urgentele.

Produsele de la IFN sunt de regula usor de accesat, acest fapt tentandu-i pe clienti. Unde mai pui ca este si confortabil sa accesezi online ori prin telefon, fara deplasari, din confortul casei tale.

Persoanele care apeleaza la IFN pentru a-si suplini venitul in cazul unor cheltuieli neasteptate, nu s-ar califica de regula la banci, pentru ca nu ar indeplini conditiile de eligibilitate impuse de acestea.

Astazi nu mai putem vorbi de credite nebancare cu minim pe economie, pentru ca, salariul minim are un nivel mult mai ridicat decat venitul minim solicitat de IFN-uri.

Daca ar fi sa apreciem, venitul minim solicitat de IFN-uri la accesare, se situeaza intre o treime si o jumatate din salariul minim pe economie actual.

In cazul creditelor acordate pe termen lung cerintele sunt mai ridicate. Si venitul minim solicitat este mai mare decat cel impus pentru microcredite.

You Might Also Like