Exista posibilitatea refinantarii unui card de credit?

Cei care cauta sa refinanteze un card de credit sunt interesati de obtinerea unei rate mai mici si, de ce nu, si eventuale sume de bani in plus.

Un card de credit este un instrument de plata multifunctional, benefic pentru oricine. Insa, cand in piata apar oferte mai avantajoase, este normal sa doresti sa refinantezi pentru a beneficia de conditii mai bune.

Ce inseamna refinantare card credit

Majoritatea bancilor din Romania au in portofoliu carduri de credit.

Fiecare produs bancar de acest gen are propriile costuri, unele au dobanzi mai mici, altele mai mari.

Diferentele pot fi destul de mari intre aceste oferte, din cercetarea noastra intr-un top al cardurilor cu cele mai mici dobanzi se situeaza cele cu valori de 16,49% DAE, iar la polul opus sunt cele cu dobanda anuala efectiva de 37,37%.

In topul celor mai mici dobanzi la cardurile de credit se numara CEC Bank, LIbra Bank, Idea Bank, OTP Bank prin shopping card, Alpha Banc, BT cu Star Forte, Unicredit cu Card Principal, ING cu Credit Card, BRD cu Mastercard, Raiffeisen cu Stanrdar, Garanti Bank cu Bonus Card, BCR cu Standard etc.

Optiunea de refinantare a cardurilor de credit o au in principiu toate bancile.

Unele banci vin cu oferte destul de avantajoase la refinantare, nu doar pentru credite ci si pentru credite in general.

Iata si cateva oferte de refinantare carduri credit

  1. BRD ne propune refinantarea cardului de credit oferind avantajul a 6 rate fara dobanda, perioada de gratie de pana la 55 de zile, acces la platforma extrabeneficii si cash in rate.
  2. ING Bank propude refinantarea pana la 15 credite, carduri de credit si descoperiri de cont, produsele nu pot depasi valoarea de refinantare de 125.000 lei. Avantajele oferite de ING sunt: obtii bani in plus, reduci rata lunara, refinantezi din Home’Bank fara deplasare.
  3. Bonus Card de la Garanti – obtii posiilitatea sa-ti refinantezi credite ori carduri de credit prin Garanti BBVA. Daca iti aduci cardul de credit la Garanti BBVA, refinantandu-l prin Bonus Card beneficiezi de 36 de rate fara dobanda, conditii avantajoase de creditare pana la 20.000 de lei. Campania de credit fara dobanda la refinantare se adreseaza clientilor noi care nu au mai avut un card de credit la Garanti Bank in ultimii trei ani.
  4. UniCredit iti propune de asemenea refinantarea unui credit ori a unui card de credit de la oricare alta institutie financiara. Poti refinanta pentru o perioada de pana la 10 ani!!! Prelungind astfel perioada de creditare, vei obtine rate mult mai mici decat ai in prezent. Valoarea ce poate fi refinantata urca pana la 100.000 de lei, iar perioada de creditare pana la 120 de luni (iata ca am identificat si o refinantare pe 10 ani). Creditul de refinantare pe 10 ani vine cu o dobanda fixa intre 7,99% si 13,99%, in functie de suma imprumutata si daca are atasata o asigurare de viata sau nu.
  5. BCR ne ofera prin intermediul lui George Credit 100% online posibilitatea de a refinanta cu zero comisioane. Poti sa refinantezi orice credit si orice card de la oricare alta banca. BCR ne promite ca putem sa accesam o refinantare in maxim 10 minute pentru ca totul se deruleaza online, fara batai de cap. Beneficiezi de sume de pana la 110.000 lei, ofeta personalizata, totul se deruleaza online, fara drumuri la banca, iar daca iti faci o asigurare si vii cu salariul la BCR, obtii rate fixe si reduceri la dobanda (dobanda fixa pleca de la 5,99%).

Ce reducere poti obtine la refinantarea unui card?

Variatiile pot fi foarte mari de la o banca la alta, de aceea si reducerea poate fi semnificativa.

Cum va spuneam anterior, exista refinantari cu DAE de 13,3% pe an, dupa cum exista refinantari cu 29% pe an.

Daca treceti un card de credit de la o dobanda de 29% pe an, refinantandu-l la 13,3% pe an, este clar ca reducerea este mai mult decat importanta.

Dar nu doar reducerile sunt interesate pentru unii ci si partea de eligibilitate.

Exista banci care refinanteaza credite restante, fapt ce-i atrage pe multi clienti aflati in postura de a avea istoric negativ in BC.

Practic, costul se reduce la jumatate ori chiar mai mult in acest caz particular amintit de noi.

Avantajul cardurilor de credit acordate in rate fara dobanda este acela ca se pot plati mai multe rate lunare, fara costurile aferente dobanzilor standard.

Si din acest punct de vedere exista diferente intre banci. Unele admitand doar 6 rate fara dobanda, altele mergand chiar pana la 24 rate fara dobanda.

Fireste ca nu toata lumea se califica pentru aceste rate fara dobanda. Plus de asta, de la banca la banca, difera si suma minima de plata. Poate mai exista si un comision de magazin care mai urca costul final al creditului.

Toate cardurile ofera rate fara dobanda?

Cele mai multe banci ofera clientilor si avantaje la plata cu cardul, puncte de fidelitate ori comisioane folosibile in unele magazine partenere.

Sunt banci care ofera posibilitatea de a cumpara in rate fara dobanda de la orice magazin din lume.

Pe langa dobanzi, in costul total al unui card de credit mai intervin si comisioanele. Si la acest capitol exista diferente mari intre banci.

Din acest motiv este bine sa va intereseze dobanda anuala efectiva, cea care insumeaza efectiv toate aceste costuri.

Apoi, ce-ar putea sa va mai intereseze la o refinantare card credit ar fi costurile ulterioare. Spre exemplu, cat costa sa retragi de la bancomat. Unele banci practica valori destul de maricele pentru retragerile de la bancomat, deci s-ar putea ca ce castigi pe mere sa dai pe pere.

Toate aceste detalii trebuiesc avute in vedere daca intentionezi sa refinantezi un card de credit.

You Might Also Like