Esti interesat de un credit pentru refinantarea datoriilor?

Ajuns intr-o situatie financiara limita, s-ar putea sa gasesti utila accesarea unui credit pentru refinantarea datoriilor trecute si prezente.

Cheltuielile neasteptate, ratele mari ale dobanzilor si datoriile multiple se pot acumula rapid, ceea ce conduce la stres financiar.

Tinand cont de aceste aspecte, e bine sa avem in vedere ca exista o solutie promitatoare pentru a usura o asemenea povara – un credit pentru refinantarea datoriilor.

In randurile ce urmeaza, vom aborda aceasta problema si vom dezbate strategii financiare, iar in final vom incerca sa intelegem care sunt beneficiile unei asemenea abordari.

Creditele de refinantare – solutii oferite de banci si IFN

Sunt multe institutii, banci si IFN-uri care acorda credite de refinantare, insa, putine dintre ele accepta si persoanele datornice.

Istoricul negativ este un impediment pentru orice accesare, fie ea a unui credit noua ori a unei refinantari.

Dar, mai degraba poti obtine o refinantare a unui credit cu istoric negativ, decat un imprumut nou.

Totusi, chiar si persoanelor cu istoric slab de creditare li se cer sa indeplineasca unele conditii pentru a li se aproba refinantarea.

Un credit de consum pentru refinantare poate fi accesat azi cu dobanda fixa sau variabila de la majoritatea bancilor comerciale.

Mai toate bancile au in portofoliu credite de refinantare, unele admitand la finantare si persoane cu istoric negativ: BT, BRD, BCR, ING, Raiffeisen, OTP, Alpha Bank, etc.

In ritmul alert in care se misca lumea asta, gestionarea finantelor este o sarcina oarecum descurajanta.

Cheltuielile neasteptate, ratele mari ale dobanzilor si datoriile multiple se pot acumula rapid, ceea ce conduce la stres financiar.

Cu toate acestea, exista o solutie promitatoare pentru a usura aceasta pvara – un credit pentru refinantarea datoriilor.

In randurile ce urmeaza, vom aborda aceasta problema si vom dezbate strategii financiare, iar in final vom incerca sa intelegem care sunt beneficiile unei asemenea abordari.

Refinantare cu istoric negativ oferita de IFN

Sunt unele IFN-uri care acorda credite de refinantare cu istoric negativ.

In fapt, la multe IFN-uri, refinantarea nu este definita ca atare, ele acordand un imprumut nenominalizat cu care tu poti face ce doresti. Poti, de exemplu, sa-ti stingi niste datorii din trecut si sa-ti inchizi un credit.

Poti solicita la IFN un credit urgent de refinantare, chiar daca ai fost candva raportat la BC si acum esti catalogat ca rau platnic.

Si noi am mai discutat in trecut despre refinantarile pentru restantieri, oferindu-va si atunci ca si acum solutii la astfel de probleme.

Printre IFN-urile care accepta si persoane cu istoric negativ, amintim aici: Credius, Viva Credit, Credit FIX, Sfera Credit, etc.

Puterea de rezolvare a unui credit de refinantare a datoriilor

Stabilitatea financiara este esentiala pentru o viata fara stres.

Totusi, multe persoane se trezesc brusc afectati de datorii, luptandu-se tot timpul cu achitarea unora si facand fata cu greu cheltuielilor curente.

In acest moment, isi poate face aparitia un gand pentru a refinanta un astfel de credit cu probleme si de a obtine si o suma de bani in plus.

Aceasta strategie iti poate da speranta si te poate repune pe linia de plutire din punct de vedere financiar.

Creditul pentru refinantarea datoriilor prespune condolidarea mai multor datorii, restrangerea mai multor credite intr-unul singur.

Un astfel de imprumut vine de obicei cu o rata a dobanzii mai mica in comparatie cu ratele combinate ale datoriilor anterioare.

Procedand astfel, debitorii iti pot simplica obligatiile financiare si isi pot reduce platile lunara.

Beneficiile unui credit de refinantare

Iata cateva dintre cele mai vizibile avantaje ce se pot iti dintr-o astfel de rezolvare:

  • rate mai mici ale dobanzilor cuantificabile in costuri mai reduse
  • se simplifica gestionarea datoriilor dovedite coplesitoare
  • imbunatatirea scorului de credit printr-o gestionare mai buna a creditului de refinantare
  • scaparea de datorii va ofera nu doar liniste financiar si si o liniste sufleteasca si capacitea de a va ocupa de alte interese
  • prelungirea creditului in unele cazuri, acolo unde refinantarea se poate face pe 8 sau 10 ani, poate duce la diminuarea semnificativa a ratelor

Exista riscuri asociate refinantarii?

Da, ca in orice decizie financiara, exista riscuri potentiale.

Extinderea perioadei de rambursare poate duce la plata mai multor rate, si impliciti la cresterea sumei totale achitate.

Apoi, odata cu refinantarea pot aparea tot felul de cheltuieli conexe: evaluari de imobile, notari, taxe si comisioane noi, asigurari etc.

Din start trebuie sa fiti siguri ca din punct de vedere al costurilor refinantarea este profitabila. Acest lucru este posibil doar luand in calcul toate cheltuielile ce pot aparea, nu doar dobanzile aferente refinantarii.

De asemenea, marint perioada de credite, exista riscul ca in timp sa ti se diminueze veniturile si sa ajungi iar in imposibilitatea de plata a ratelor. Trebuie sa aveti in vedere aceste aspecte si sa incercati sa le rezolvati inainte de a refinanta.

În concluzie

Traim intr-o lume plina de provocari, intr-o realitate in care credul pentru refinantarea datoriilor poate fi un far de speranta.

Prin consolidarea datoriilor, ne asiguram rate mai mici ale dobanzilor si ne simplificam obligatiile financiare.

In acest fel scapam de grija apasatoare a acestor datorii si ne putem concentra mai bine pe alte lucruri importante din viata noastra.

Ca in cazul oricarei decizii financiare, luarea in considerare atenta si alegerile in cunostinta de cauza conduc spre atingerea adevaratei liberati financiare.

You Might Also Like