Descriere credit pentru pensionari. Il vrei azi?

Procurarea unui credit pentru pensionari nu este deloc complicata daca alegi institutiile financiare adecvate care admit astfel de categorii de venituri.

Sunt banci care acorda credite pensionarilor de 70 de ani sau chiar fara limita de varsta.

Caracteristicile principale ale unui credit pensionari sunt date de varsta inaintata si de venitul mai mic decat al salariatilor debitori.

Majoritatea institutiilor financiare crediteaza persoanele cu varsta de cel putin 18 ani, exista insa si exceptii, unele accepand varste minime de 21 ori 24 de ani).

In privinta venitului, acesta este valabil in toate cazurile, fara exceptie. Deosebirea la pensionari este ca venitul solicitat este de regula mai mic decat cel al salariatilor.

Din analiza noastra, atat bancile cat si o parte din IFN-uri au aceasta diferentiere pe venit in cazul pensionarilor.

Conditii de accesare pentru creditele dedicate persoanelor in varsta

Restul conditiilor sunt in general similare pe categorii de varsta (cetatenie romana, grad de indatorare, sa aiba istoric bun de creditare etc).

Retragerea la pensie nu este un lucru usor, pe langa faptul ca te lipseste de activitatile zilnice, ai parte si de o diminuare brusca a veniturilor. Pensia, in definitiv, nu se compara cu salariul din perioada activa.

In acest conditii, este dificil pentru o persoana sa-si gestioneze bugetul, necesitand diverse actiuni periodice, printre care si imprumuturi.

Nu mai vorbim ca, odata cu batranetea apar si problemele de sanatate care inseamna medicamente scumpe, investigatii medicale costisitoare.

In multe cazuri pensia nu ajunge pentru a implini nevoiel curente. Contribuind zeci de ani la sistemul de pensie, un om poate ajunge sa nu se poata descurca cu remuneratia lunara primita la batranete.

Pe langa pensionarii de varsta, mai sunt si cei pe caz de boala ale caror nevoi sunt mult mai mari.

O persoana in varsta intampina multe probleme, multe dintre ele reducandu-se insa la bani. E adevarat ca sanatatea nu este doar o perspectiva financiara, insa, daca-i ai poti incerca sa o ameliorezi, apeland la medicamente mai bune si la servicii medicale superioare.

In cazul pensiilor de handicap lucrurile sunt si mai complicate. Aceste persoane necesita in multe cazuri si insotitori, deci costuri mai mari. La nivelul anului 2023 sunt institutii financiare care ofera credite pentru toate categoriile de pensionari.

Accesarea acestor credite nebancare pentru pensionari se poate face online, prin telefon, prin SMS ori direct din agentie.

Persoanele de 75 – 80 de ani este dificil a se imprumuta la banci pentru ca bancile impun limita maxima pentru pensionari, iar aceasta de regula nu depaseste 75 ani.

IFN-urile admit la creditare si persoane cu varste inaintate, si de la 70 in sus. Pentru a primi banii, trebuie sa alegi o metoda de accesare convenabila.

Imprumuturi pentru pensionarii cu pensii mici ofera indeosebi acele societati financiare cu conditii permisive de accesare.

Pintre cele mai mici venituri acceptate in piata se regasesc in dreptul institutiilor financiare nebancare.

Pe langa societatile nebancare clasice, mai puteti incerca si la Casele de Ajutor Reciproc (cunoscutele C.A.R.-uri). Exista astfel de institutii in toata tara, asa incat s-ar gasesti utila o astfel de solutie.

Imprumut pensionari la banca ori la IFN?

Spuneam anterior ca bancile limiteaza varsta maxima chiar si in cazul creditelor specifice persoanelor in varsta.

Asadar, daca nu te incredezi intervalului de varsta admis de banci la creditare nu prea ai incotro decat sa cauti alte solutii.

Nu toate IFN-urile accepta pensionarii cu varsta inaintata, dar sunt destule cele care o fac. Poti analiza mai multe oferte, astfel incat sa o alegi pe cea mai avantajoasa din punct de vedere al costurilor.

Daca o persoana are 80 de ani, spre exemplu, are la indemana ofertele unor IFN-uri (indeosebi cele cu oferte de credite rapide pe termen scurt) si ale Casele de Ajutor Reciproc.

Unele societati financiare iau in calcul si pensionarii cu pensie revizuibila.

Pentru situatii de urgenta, poti apela la astfel de solutii de imprumut.

Daca vrei insa sa cumperi diverse aparate cu valoare ridicata, pe care nu ti le permiti altfel, poti incerca obtinerea unui credit de nevoi personale pe termen lung, astfel incat costurile sa fie mai mici.

Din postura de persoana varstnica trebuie sa fii responsabil cand te imprumuti. Exista suficiente informatii la indemana care sa te determine sa intelegi care sunt consecintele in caz de neplata, cat sa nu ajungi in astfel de situatii. Cel mai bine este sa te informezi inainte de a semna vreun act.

Creditele acordate pensionarile de 70 ori 75 de ani pot fi accesate si de la banci, in conditii de rambursare mai blande, cu dobanda mai mica. Bancile admit la creditare si astfel de clienti, cu conditia sa aiba bonitatea necesara.

In prezent, accesarea se face mult mai usor decat in trecut, actele sunt mai putine, poti accesa online chiar si de la banci, fara sa te deplasezi.

Poti obtine un credit doar cu buletinul si de la banci si de la IFN daca poti sa-ti dovedesti ventiurile.

Credit online pentru pensionari. Se poate?

IFN-urile practica deja de cativa ani accesarea creditelor urgente online, variantele lor fiind deosebit de simple.

Nimeni nu mai cere astazi hartii. Venitul se insepecteaza la ANAF, prin extras de cont, ori alte documente de venit detinute de solicitant ce pot fi puse la dispozitia institutie financiare cat sa intregeasca venitul necesar.

Credite online pentru pensionari sunt disponibile in portofoliul bancilor si al IFN-urilor.

Utilizand aplicatile mobile, pe internet, poti accesa usor un credit, fara deplasari. Daca nu te descurci online, poti incerca solutiile oferite de unele IFN-uri, si anume gestionare la domiciliu a creditului. In cazul creditelor la domiciliu, accesarea este asistata de un reprezentant al firmei respective care il ghideaza pe client, de la semnarea creditului, pana la rambursarea finala.

Din punct de vedere al facilitatilor de accesarea, IFN-urile sunt mai accesibile decat bancile.

You Might Also Like