Cum contractezi un credit daca nu ai serviciu?

Multe persoane care incaseaza ajutor social, dar si someri, sunt in cautarea de credite obtinute usor, fara examinari.

Ne-am gandit astazi sa facem o incursiune in zona creditelor acordate pentru cei care nu au un serviciu stabil, a tinerilor si a studentilor care nu lucreaza in mod concret cu contract de munca.

Cei cu venituri mici ori persoane care sunt in cautarea unei slujbe pot apela la un credit de consum in cazul in care dispun de alte venituri.

E posibil sa ti se para oarecum ciudata aceasta abordare, dar mai inainte de a trage concluzia ar fi bine sa stii ca in Romania s-a depasit milionul celor care presteaza activitati independente.

Sa fi somer nu este deloc placut, dar daca ai avut de-a face deja cu Oficiul Fortelor de Munca, s-ar putea sa primesti ceva ajutor material, dar si de sprijin pentru gasirea unui serviciu adecvat.

Ca sa-ti sporesti santele de a obtine un credit in cazul in care ai fost disonibilizat, trebuie sa oferi informatii despre unele ventiuri stabile, o eventuala indemnizatie de somaj pe perioada contractului.

In cazul in care esti proprietarul unui apartament poti sa garantezi cu acest imobil viitorul credit.

Poti contracta un credit ca somer?

Cu sau fara loc de munca, institutiile financiare vor sa vada venituri.

Unele banci au veniturile impartite in principale si secundare.

Cu veniturile de tip principal poti accesa un credit, cu cele secundare poti doar sa-ti rotunjesti veniturile pentru a urca suma contractata.

Obtinerea unui credit fara loc de munca implica exista unui venit cert justificabil prin acte de la care nicio institutie nu face rabat.

Va intrebati de ce aceasta atitudine? Din cauza gradului de indatorare este este obligatoriu pentru toate institutiile, fie ele banci, fie IFN-uri.

Gradul de indatorare pentru creditele acordate in lei este de cel mult 40%, iar pentru cele in valuta de maxim 20%.

Revenind la intrebarea daca poti lua un credit din postura de somer, raspunsul este urmatorul: unele societati accepta astfel de venituri, altele nu.

Sunt riscuri pe care unele banci nu si le asuma. Singura cale de a face rost de bani in aceasta situatie ramanand institutiile nebancare care accepta si someri si persoane cu venituri mici.

Un microcredit personal este o solutie temporara de a depasi o criza pe termen scurt.

Ce cheltuieli poti finanta printr-un credit fara serviciu?

Sunt persoane care aleg sa acceseze un credit de consum pentru a-si acoperi cheltuiele de existenta. Dupa cum sunt si persoane care vor sa-si imbunatateasca nivelul de trai, confortul. Unii chiar isi satisfac diverse placeri ori mofturi, cum ar fi achizitionarea unui smartphone de ultima generatie ori achitarea unei vacante exotice.

In mare parte credite de nevoi sunt nenominalizate, deci nu ai nevoie de doscumente justificative ale cheltuielilor efectuate.

Daca te intrebi care banca e potrivita pentru tine, raspunsul il gasesti singur: cea pentru care esti eligibil.

Cei care iau in calcul achizitionarea unei masini nu pot fi considerati a-si satisface un moft.

O masina poate fi un mijloc de transport de mare importanta pentru gasirea unui jov. De asemenea, a avea permis de conducere este un avantaj pentru cei care isi cauta serviciu.

Insa, cand vine vorba de microcredite, acele sume mici de bani acordate pe termen scurt, putem vorbi de tot felul de cheltuieli de subzistenta. Putem achita o inmormantare, o operatie, o amenda, o reparatie de reala importanta pentru locuinta etc.

Imprumutarea unei sume de bani din partea celor ce nu detin un serviciu stabil poate fi si o initiativa de urmare a unor specializari, a unor cursuri pentru reconversie profesionala.

Oricum, indiferent de planurile tale, atunci cand te-ai hotarat sa contractezi un credit fara serviciu, acesti bani ar trebuie sa-ti foloseasca pentru a-ti imbunatati pe viitor nivelul de trai. Fie ca e vorba de o reintrare pe piata din pozitia de angajat, fie ca sa-ti deschizi o afacere.

Cum accesezi un credit daca nu esti angajat?

Exista oferte suficiente in piata pentru tot felul de situatii cu varii conditii de eligibilitate.

Indiferent de natura ta de client, daca presupunem ca ai ajuns in stadiul de a accesa un credit, trebuie sa parcurgi urmatorii pasi:

  • alegi o societate la care sa contractezi creditul
  • iti creezi un cont pe platforma online a acestei societati
  • alegi suma dorita si verific care sunt costurile efectuand o simulare
  • completezi formularul pus la dispozitie si trimiti cererea online
  • astepti aprobarea creditului si virarea banilor, iar daca n-ai cont mergi sa-i ridici de la ghiseul unei banci.

Iata cum, chiar si daca ai ramas fara serviciu ori esti intr-o perioada nefasta la jobul actual, poti sa iei un credit destul de simplu atata timp cat ai niste venituri sustenabile.

Tipuri de credite la care poti apela in acest caz

  • Credite acordate cu garantii mari

In cazul creditelor garantate, institutiile financiare se uita mai putin la venituri si mai mult la valoarea garantiei. E cumva normala aceasta abordare. Pana la urma, daca tu nu poti plati imprumutul, ei se aleg cu imobilul, deci, riscul este cumva acoperit.

  • Credit acordate pe termen foarte scurt

Sumele de bani mici acordate pe perioade scurte de timp nu prezinta riscuri mari pentru societatile care le acorda. Din acest motiv, pentru astfel de produse sunt admise si persoane cu o eligibilitate precara.

  • Casele de amanet

La Casa de Amanet te duci atunci cand ai un bun de valoare pe care il poti lasa drept gaj, in schimbul unei sume de bani oferita pe perioada scurta de timp. Ca in cazul creditelor garantate, si imprumutul de la Casa de Amanet are riscurile acoperite, societatea respectiva putand ramane cu bunul in caz de neplata.

You Might Also Like