Credite pentru achizitia de locuinte de la BRD

BRD are in oferta curenta doua tipuri de credite ipotecare

Creditele ipotecare de la BRD iti dau posibilitatea sa-ti cumperi o lucuinta in rate convenabile.

Cele doua produse aflate in acest moment in portofoliul creditelor ipotecare de la BRD sunt: habitat si prima casa.

Creditul „Habitat” este o solutie de a-ti finanta un proiect imobiliar. Creditul ipotecar/imobiliar Habitat este destinat atat pentru achizitia unei locuinte, dar si pentru constructia uneia noua ori pentru terminarea unei locuinte extinse, dar si pentru lucrari de extindere, de modernizare, de reabilitare, de consolidare.

Creditul „habitat” se acorda in lei, in euro sau in dolar, pe o perioada de maxim 30 de ani, ratele achitandu-se atat in mod constant (deci rate egale), cat si descrescator.

Cu acest tip de credit ipotecar, tu poti obtine o perioada de gratie de pana la 12 luni, daca este vorba de constructia unei locuinte noi. Pentru a aplica, vei avea nevoie de un avans de minim 5% din valoarea locuintei, constructiei ori lucrarii. Dobanda este fixa, pentru primii 7 ani, dupa care se trece la dobanda variabila. Poti obtine si un credit suplimentar, aferent, intr-un cuantum de maxim 25%.

Veniturile solicitate pentru creditul „Habitat” sunt: de la venituri din salarii, pensii, dividende, drepturi de autor, chirii pana la venituri din activitati independente. Daca vrei sa imprumuti o suma mai mare, poti sa adaugi si veniturile a cel mult 3 co-imprumutati.

Garantia solicitata este locuinta pe care o cumperi sau un alt imobil aflat in proprietatea ta sau a unui tert.

Pentru a aplica la creditul „habitat”, poti sa completezi formularele online sau sa suni la serviciul MyBRD Contact ori sa te adresezi oricarei unitati BRD.

Pentru creditul ipotecar „Habitat”, noi am executat un calcul pe care vi-l oferim si dumneavoastra:

– pentru un credit de 60.000 de euro, pe o perioada de 30 de ani, veti plati o dobanda anuala efectiva de 5,77%, iar rata lunara variaza de la 71,81 euro in prima luna, pana la 321,52 euro, in ultima luna. Deci, discutam de un sistem de crescator de rate, cu crestere mici in fiecare luna. Creditul total, la finalul celor 30 de ani, ajunge la 122678 euro, adica, aceasta este suma total pe care o platiti la finalul celor 360 de luni de contract.

Pentru creditul „Prima Casa” poti sa aplici daca vrei sa iti achizitionezi o locuinta fie finalizata, fie in curs de finalizare. Acest program guvernamental iti da posibilitatea sa-ti construiesti propria locuinta, fie in mod individual, fie in asociete. Pentru orice tip de actiune, vei avea nevoie de un avans de minim 5% din valoarea prroiectului. Creditul se acorda in lei, pe o perioada de maxim 30 de ani, dobanda se calculeaza ca Robor 3M la care se adauga o marja de 2% daca iti treci veniturile prin BRD, alfel vei plati o marja de dobanda 2,5%. Nu exista comision de acordare si nici de gestionare pentru creditul „Prima Casa”.

Veniturile solicitate in cazul creditului „Prima Casa” sunt aceleasi ca si la creditul „habitat”.

Pentru a aplica pentru creditul „Prima Casa”, trebuie sa indeplinesti niste conditii:

– Nu detii in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia nicio locuinta;
– Detii in proprietate exclusiva sau impreuna cu sotul ori sotia cel mult o locuinta, dobandita prin orice alt mod decat prin Programul Prima Casa, in suprafata utila mai mica de 50 mp.

Pentru a aplica la creditul „Prima Casa” poti s-o faci online, prin telefon pri prin orice agentie BRD.

You Might Also Like