Credite pe termen mediu fara garantii

Daca ai nevoie de bani, dar nu doresti o rata mare, poti opta pentru un credit pe termen mediu fara garantii

Daca vrei sa platesti o rata mai mica, alege un credit pe termen mediu, atenuand astfel povara financiara lunara.

Un imprumut pe termen mediu inseamna unul acordat pentru 5 ani. Este vorba de creditele fara garantii aflate in portofoliul bancilor. Este adevarat ca exista si cateva oferte nebancare care indeplinesc acest deziderat, insa, astazi ne vom indrepta atentia catre cele bancare.

Unul dintre cele mai cautate produse din piata bancare care indeplineste aceste conditii este creditul de nevoi personale de la Banca Transilvania.

Creditul de nevoi personale standard este un credit de consumfara garantii in cuantum de minim 5.000 lei si maxim 20.000 de euro echivalent in lei.

Dobanda acestui credit de nevoi BT poate fi variabila ori fixa pe toata durata contractului.

In cazul dobanzii variabile, aceasta este fie de 10,02, pentru clientii care isi incaseaza veniturile printr-un cont la BT, fie de 11,02% pentru cei ce nu incaseaza veniturile prin BT.

Dobanda fixa poate oscila intre 9,90% pentru cei ce incaseaza veniurile prin BT, fie de 10,90% pentru cei ce nu incaseaza veniturile prin aceasta banca.

Pentru a obtine acest credit de nevoi pe termen mediu, trebuie sa indeplinesti urmatoarele conditii:
– sa ai venituri permanente
– sa nu ai restante nestinse sau debite neachitate la scadenta
– sa te incadrezi in scoringul impus de BT (este vorba de scoringul din Biroul de Credit)
– sa ai maxim 65 de ani la finalul perioadei de creditare, iar in cazul veniturilor din pensii trebuie sa ai maxim 70 de ani.

Actele necesare accesarii unui credit de nevoi personale BT:
– buletin/carte de identitate/acord ANAF de consultare a veniturilor – acord ce se semneaza la sediul bancii.

Ex de calcul:
– pentru un imprumut de 10.000 de lei pentru o perioada de 12 luni, DAE este de 9,93%, daca incasezi veniturile intr-un cont la BT, valoarea primei rate fiind de 877 lei, iar suma totala de plata ajunge la 10.522 lei.
– pentru o suma de bani imprumutata de 20.000 de lei pentru 5 ani, DAE este de 9,93% daca incasezi veniturile prin BT, rata lunara fiind de 420 de lei, iar suma totala de plata de 25.202 lei.
– pentru un credit de 50.000 de lei pe 60 de luni, DAE este de 9,93% pentru cei ce incaseaza veniturile prin BT, valoarea primei rate este de 1.050 de lei, iar suma totala de plata ajunge la 63.005 lei.

Cum procedezi?
In primul rand trebuie sa te deplasezi la banca, astfel incat sa discuti impreuna cu un reprezentant despre imprumutul pe care doresti sa-l faci.
Inainte de a merge la banca, poti sa gasesti informatii utile si pe platforma online a bancii (https://www.bancatransilvania.ro/pentru-tine/credite/investitii-inteligente/despre-credite-cu-responsabilitate/), unde exista si un ghid foarte utile despre ceea ce inseamna sa te imprumuti responsabil. Tot online poti sa utilizezi calculatorul de rate pentru a-ti evalua posibilitatile lunare de rambursare pentru creditul dorit.

Printre cele mai frecvente intrebari existente pe platforma online a Bancii Transilvania se numara „Daca figurez la Biroul de Credit mai pot lua un credit?”. Raspunsul celor de la BT in acest caz este urmatorul: „Acest lucru nu inseamna neaparat ca nu mai poti lua un credit de la noi. In acest caz, vom analiza situatia ta materiala si familiala, alaturi de situatia prezentata la Biroul de Credite, pentru a determina daca esti eligibil pentru un nou credit, conform normelor si politicilor de creditare practicate de noi.”

You Might Also Like