Credite pe termen lung, pentru echilibru si stabilitate

Creditele acordate pe termen mediu si lung, sunt solutii bune, pentru a nu-ti afecta stabilitatea financiara

Desi, mult mai atractive pentru nevoile urgente, creditele rapide pe termen scurt, cunoscute de noi drept microcredite, sunt mai tentante pentru cetatean, pentru ca, implica mai putina bataie de cap, mai putine acte si chiar mai putina alegergatura.

Decat sa faci rost de adeverinte de venit, sa te rogi pe la serviciu dupa diverse acte si hartii, sa soliciti si eventual o fisa fiscala pe anul anterior, nu mai bine alegi creditele rapide, care sunt acordate cat ai zice bani, cu doar doua acte si fara mare tam-tam. Ei, da, nu e mai bine! Evident, aceste credite rapide isi au si ele locul lor in viata noastra, insa, uneori este mai bine sa ne gandim pe termen mediu si lung si sa facem niste drumuri in plus.

Pe langa faptul ca aceste credite rapide nu-ti pot aduce sume mari de bani, de regula IFN-urile ce le acorda nu depasesc 2000 de lei pentru o prima acordare, ar fi mai si costurile foarte ridicate, care s-ar putea sa te puna pe ganduri.

Pentru o nevoie urgenta, hai treaca-mearga, insa, cand vine vorba de o suma mai mare, atunci cu certitudine cele mai viabile sunt creditele pe termen mediu si lung. Exista si IFN-uri ce acorda astfel de credite, pe termen mediu si lung, insa, de regula, ele se regasesc in portofoliul bancilor comerciale. Ca sa stiti, astfel de credite, numite si credite de nevoi personale, se acorda pe termen maxim de 5 ani.

Creditele de nevoi personale pot fi si garantate, caz in care, intervalul de acordare poate creste binisor. Bancile iau in considerare la acordarea lor si stabilitatea ta financiara, deci capacitatea de rambursare pe intervalul de acordare, dar mai ales felul si valoarea garantiei. Unele banci merg chiar si creditele partial garantate, luand in considerare un intervalul intermediar de acordare.

Spre exemplu, Banca Transilvania ofera clientilor credite pe termen mediu si lung pentru IMM-uri. Acestea se acorda pe 5 ani, fara garantii, pe 7 ani pentru creditele rapide partial garantate, si respectiv pentru 10 ani, pentru creditele rapide integral garantate. Aceste perioade de peste 5 ani sunt valabile doar in cazul acesta particul al IMM-urilor. Pentru persoanele fizice, creditele de nevoi personale chiar si cele integral garantate cu o ipoteca, nu pot depasi intervalul de 5 ani.

You Might Also Like