Credite ipotecare nebancare

Un segment aparte de imprumuturi nebancare este cel al produselor ipotecare

Creditele ipotecare oferite de societatile nebancare, adica de IFN-uri, chiar daca reprezinta un procent redus, sunt o posibilitate la indemana clientilor romani de a obtine sume de bani, fie pentru nevoi curente, fie pentru achizitia unor imobile.

Creditele ipotecare/imobiliare acordate de IFN-uri, desi nu au o atat de mare cautare, reprezinta o posibilitate pentru clienti de a-si cumpara o locuinte, fara sa aiba de-a face cu bancile.

Conditiile pe care le poti obtine de la Institutiile Financiare Nebancare sunt mult mai lejere, de asemenea, aceste societati accepta o plaja mai larga de venituri, iar pretentiile lor legate de istoricul tau vis-a-vis de creditare, nu sunt atat de stricte ca cele ale bancilor.

Pe langa aceste facilitati, societatile nebancare se „misca” mult mai repede cand vine vorba de aprobare, in general fiind usor mai flexibile decat bancile, pe toate nivelele, de la conditii, la acte, la termene, etc.

In piata din Romania nu activeaza foarte multe societati nebancare ce acorda credite ipotecare/imobiliare. Cele care sunt insa, sunt destul de cunoscute.

Iata si principalele societati de gen:

1. Verida Credit – cea mai cunoscuta institutie financiare ce acorda credite imobiliare nebancare. De la Verida te poti imprumuta pentru 30 de ani, avantajul major este ca poti ibtine o rata fixa pentru intreaga perioada de creditare, deci, nu ai suprize in privinta fluctuatiilor.

Creditul cu ipoteca iti permite sa achizitionezi, sa renovezi, sa extinzi ori chiar sa contruiesti o locuinta, o casa, plata creditului fiind garantata prin respectivul imobil.

La Verida, creditul ipotecar se acorda pe o perioada de maxim 30 de ani, timp in care, respectiva locuinta utilizata drept garantie nu poate fi vanduta.

Pentru obtinerea unui credit ipotecar, la Verida, se parcurg urmatoarele etape: se face o cerere de credit cu ipoteca, societate iti da o oferta favorabila sau nefavorabila, in functie de mai multi factori considerati, se analizeaza aspectele juridice ale imobilului ce se va constitui drept garantie, iar in final, daca lucrurile sunt in regula, se semneaza contractul de imprumut.

Dobanda anuala efectiva la Verida Credit este de 10,14%, iar in cazul in care in primii doi ani platesti la timp ratele, dobanda se reduce, ajungand la 9%.

2. Claret Euro Credit – o societate nebancara relativ recenta in piata, ea functionand din 2013 cand s-a si inregistrat la BNR.

De la Claret Euro Credit puteti sa solicitati un credit imobiliar pentru a va achizitiona propria locuinta. De asemenea, puteti face un credit ipotecar si pentru construirea, extinderea, modernizarea ori amenajarea unui imobil.

Credit imobiliar de la Claret Euro Credit se acorda in lei, suma maxima pe care o poti obtine este de 900.000 de lei, pe o perioada de maxim 10 ani.

Pentru un astfel de imprumut, vei avea nevoie de un minim 30% avans din valoarea de achizitie a imobilului.

Dobanda este fixa pe intreaga perioada de derulare a creditului, iar alte costuri sunt constituite doar de asigurarea imobilului, lucru comun cu ceea ce se intampla si la bancile comerciale la acordarea unui credit ipotecar.

3. Easy Credit IFN – o societate nebancare ce are in portofoliu la randu-i, astfel de credite ipotecare pentru investitii imobiliare.

De la Easy Credit puteti solicita sume de pana la 100.000 de euro, pe o perioada de maxim 10 ani.

Pentru acest imprumut, aveti nevoie de un avans de 25% din valoarea de achizitie a imobilului.

Utilizarea efectiva a banilor obtinut din imprumut se va face printr-un transfer bancar direct in contul vanzatorului pentru contravaloarea imobilului, in baza docuemntelor.

Avantajul major al creditelor ipotecare de la Easy Credit IFN este aclea ca societatea nu solicita dovezi ale venitului, singura garantie fiind imobilul cu pricina.

Vis-a-vis de lejeritatea obtinerii unui credit imobiliar de la Easy Credit, ni se spune pe site-ul institutiei ca puteti obtine un astfel de imprumut chiar daca ati fost refuzati de banci, indeosebi pentru ca conditiile lor sunt mult mai permisive decat cele intalnite la banci.

Acestea sunt doar cateva exemple de societati nebancare ce ofera credite ipotecare. Va promite4m insa, ca vom reveni cu fiecare exemplu in parte, pentru a oferi mai multe detalii.

You Might Also Like