Credite ipotecare cu avans minim 2023

Pentru foarte multi romani, cele mai avantajoase credite ipotecare in 2023 sunt cele ce presupun un avans minim ori fara avans.

Credite ipotecare cu avans minim in 2023 gasiti la multe institutii financiare, inclusiv la dezvoltatorii imobiliar, dezvoltatori care au dezvoltat in timp parteneriate cu bancile.

Cei pregatiti sa se mute intr-o casa noua, trebuie sa stie ca acordarea de credite ipotecare in 2023 s-a schimbat destul de mult fata de acum cativa ani in urma.

E bine de stiut ca sunt si banci care acorda credite fara avans, cum e de exemplu Patria Credit. Aceasta banca solicita in locul avansul o garantie. Garantarea se face cu un alt imobil, nu cu cel aflat in discutia creditarii initiale.

Si cei de la Raiffeisen au o forma de credit ipotecar fara avans, conditia este sa te incadrezi din punct de vedere al eligibilitatii.

Acum exista programul Noua Casa, dar si programele proprii ale bancilor de finantare pentru un imobil – creditele ipotecare clasice.

Bine, inainte sa te gandesti sa te muti la casa ta, trebuie sa te informezi temeinic in privinta pietei imobiliare. Afla conditiile de acordare pentru creditele ipotecare 2023 – nu mai sunt cele pe care le cunosteai tu in anii precedenti.

Daca nu te incadrezi pentru programul Prima Casa 2023, nu-i bai, nici creditele ipotecare clasice ale bancilor nu mai sunt scumpe, ba diferenta de dobanda intre cele doua tipuri de credite s-a micsorat considerabil.

Avantajul programul Prima Casa ramane insa avansul mic perceput. Acest avans este de 5%. Dar, vestea buna este ca puteti gasi si la institutiile financiare credite ipotecare cu avans mic, la unele chiar cu avans zero.

Dezavantajul creditelor imobiliare fara avans este acela ca trebuie sa dispui de o garantie echivalenta, de regula imobiliara, pentru a putea accesa.

In restul ofertelor bancare de credite ipotecare, avansul este de minim 15%.

Multi romani nu-si permit sa dea avansul pentru o casa, desi unii dintre ei castiga suficient cat sa-si permita achizitia unei locuinte. In general, lipsa unei educatii financiare minime este cauza pentru care economisirea pare ceva utopic in conceptia romanului de rand.

Unii clienti apeleaza la un credit de nevoi personale pentru a putea plati avansul unui credit ipotecar. Acest lucru este posibil daca veniturile sunt indeajuns de mari cat sa nu se depaseasca gradul de indatorare legal in aceste cazuri.

Astfel, pe perioade de maxim 5 ani, cat tine un credit de nevoi personale, efortul financiar este unul mare. Dar, s-ar putea sa fie o solutie pentru multe familii ce nu-si permit un avans pentru cumpararea unei locuinte.

O varianta mai simpla de a lua un credit fara avans in 2023 este accesul direct la o locuinta de la dezvoltatori. Dezvoltatorii imobiliari si-au construit sisteme proprii de finantare, unii actionand prin intermediul unor institutii financiare parte ale aceluiasi consortiu, altele realizand parteneriate cu bancile.

Avantajul creditelor directe de la dezvoltatori este acela ca nu mai treci prin banca, nu mai trebuie sa indeplinesti conditiile de eligibilitate impuse de banci (destul de drastice in unele cazuri) si mai ales, nu iti faci griji cu privire la prezenta in Biroul de Credit, cu privire la vechimea in munca, etc.

Dezavantajul creditelor imobiliare direct de la dezvoltatori este perioada scurta pe care poti sa te imprumuti. Dezvoltatorii imobiliari nu-ti acorda creditul pe 30 de ani, asa cum o fac bancile. De aceea, povara financiara este mare pe termen scurt, daca apelezi direct la dezvoltatori.

Daca apelezi la banci pentru un credit ipotecar in 2023 (anul creditelor imobiliare, dupa cum intrevedeam noi in prima parte a lui 2023), vei gasi oferte cu avans cuprins intre 15 si 35% din valoarea imobilului pe care doresti sa-l achizitionezi.

In cazul in care alegi avansul cel mai mic, acesta poate fi obtinut tot prin programul Prima Casa – daca esti eligibil.

Printre ofertele bancare de credite ipotecare cu avans zero se numara cea de la ING Bank. Cei de la ING ofera credite cu avans 0 in conditiile in care poti garanta creditul cu un alt imobil drept garantie.

Creditul ipotecar ING este extrem de rapid. Veniturile sunt verificare la ANAF, deci nu ai nevoie sa astepti dupa o adeverinta de venit de la serviciu.

Acest credit ipotecar se acorda pe o perioada de maxim 30 de ani, iar suma standard de care poti beneficia nu poate depasi mai mult de 65% din valoarea imobilului pe care-l gajezi.

O alta oferta de credite ipotecare fara avans este cea a bancii Leumi. La ei exista potential de finantare de pana la 75% din valoarea locuintei ipotecate.

In restul bancilor, avansul poate varia de la 15 pana la 35%.

Spre exemplu, cei de la Banca Transilvania solicita un avans de minim 15%. La BRD gasiti de asemenea un avans minim de 15% si poti prezenta pana la trei codebitori, daca e cazul.

La BCR avansul minim poate varia intre 15% si 25% in functie de localitatea unde este situat imobilul pe care doresti sa-l achizitionezi.

In cazul Raiffeisen avansul este de minim 15% pentru creditul imobiliar Casa Ta, si de 5% in programul Prima Casa.

You Might Also Like