Credite ipotecare cu avans mic

In general, cei ce cauta sa accesez un credit ipotecar, vor sa gaseasca ofera cu avansul cel mai mic

In prezent bancile ofera credite ipotecare cu costuri diferite si cu avans diferit.

Exista in online o sumedenie de comparatoare de credite ipotecare ori de nevoi personale. De aceea nu ne-am propus sa va batem capul cu analize de cost, cu comparatii, ori alte detalii care s-ar putea mai mult sa va incurce decat sa va lamureasca.

Noi ne-am propus sa identificam ofertele din piata, pe segmentul de credite ipotecare, unde avansul este cel mai mic.

Pentru inceput sa facem diferenta intre creditele ipotecare si creditele Prima Casa. In primul rand pentru ca avansul la creditele Prima Casa este de 5%. In cazul creditelor ipotecare, avansul poate sa varieze foarte mult, plaja fiind intre 15 si 45%.

Evident ca, un credit ipotecar cu avans mic are un cost mai mare decat acelasi credit cu avans mai mare. Totul tine de riscuri, iar bancile tin cont de avans in stabilirea lor.

Haideti sa vedem si cateva oferte din piata bancara, unde avansul se situeaza in limita inferioara a intervalului specificat de noi (adica in limita celor 15%):

– BCR solicita un avans intre 15 si 20% in functie de localitatea imobilului pe care doresti sa-l achizitionezi. Daca apelezi la un credit de refinantare pentru alte credite ipotecare, avansul de 0.
– la ING Bank avansul este de minim 15%, aprobarea financiara se poate realiza pe loc, fara adeverinta de venit, cu conditia sa ai venituri inregistrate prin ANAF;
– la CEC Bank, exista doua variante de credite ipotecare: cele acordate in valuta, care au un avans de minim 15% daca valoarea lor depaseste 250.000 de euro, ori avans de minim 30%, daca suma imprumutata are o valoare mai mica de 250.000 de euri. In cazul creditelor ipotecare in lei, CEC Bank percepe un avans de minim 15% din valoarea imobilului evidentiata de documente.
– BRD solicita un avans minim de 15%, pentru creditul La Casa Mea. Suma maxima ce poate fi imprumuta este de 100.000 de euro.
Raiffeisen solicita pentru creditul imobiliara Casa Ta un avans de minim 15%. Cei de la Raiffeisen mai ofera o facilitate interesanta pentru creditele ipotecare aflate in portofoliu: daca incasezi veniturile prin aceasta banca, obtii o dobanda fixa in primii 7 ani de minim 4,2%.
– Alpha Bank solicita un avans de 20% pentru creditele in lei si 30% pentru creditele in euro.
– OTP Bank solicita un avans minim de 15% pentru un credit ipotecar acordat pe o perioada de maxim 30 de ani. Rata iti scade, daca incasezi salariul intr-un cont deschis la OTP.

Ca sa tragem o concluzie la cele analizate mai sus, putem sa spune asa: avansul minim are in general valoare de 15%, cu cateva exceptii. Pe langa acest avans, mai exista conditii de eligibilitate solicitate de banci care pot face diferenta intre un produs ori altul. Perioada de creditare este si ea foarte importanta, pentru ca unele banci merg pe o perioada de maxim 25 de ani, iar altele urca chiar si pana la 35 de ani. Avantajul unei perioade mai lungi de creditare este acela ca iti diminueaza destul de mult valoarea ratei si nu te impovareaza excesiv.

You Might Also Like