Credite imobiliare-ipotecare de la BT

Banca Transilvania ne face cunostinta cu creditele sale imobiliare-ipotecare, cu dobanda fixa sau variabila

Vrei un credit ipotecar in lei sau in euro, pe o perioada de pana la 30 de ani, cu o perioada de gratie de pana la 24 de luni? Atunci, ar fi cazul sa verifici oferta Bancii Transilvania, pentru ca, imprumuturilor lor ipotecare indeplinesc aceste conditii.

In primul rand, noi am retinut ca aceasta oferta de credite ipotecare de la BT este una accesibila. Apoi, ai la dispozitie 45 de zile sa-ti cauti proprietatea dorita, chiar inainte de a obtine imprumutul, pentru ca reprezentantii bancii iti vor spune exact suma la care te incadrezi, in acord cu veniturile tale curente.

Exista la BT doua variante de credite ipotecare: cele cu dobanda variabila pe toata perioada de creditare si cele cu dobanda fixa inductorie urmata de o dobanda variabila.

Pentru un credit ipotecar cu dobanda ipotecara, variantele sunt cele in lei sau in euro. Pentru varianta in lei, exista de asemenea doua tipuri de dobanzi, in functie de faptul daca incasezi sau nu veniturile intr-un cont al Bancii Transilvania, astfel: daca incasezi salariul la Bt, dobanda este de 3,97%, daca nu primesti veniturile la BT, dobanda este de 4,47%. In cazul creditelor in euro, exista acelasi tip de diferentiere al dobanzii, in functie de modul in care iti insasezi veniturile tale lunare, astfel: dobanda creditului in euro este de 4,3% pentru cei ce incaseaza veniturile intr-un cont BT si de respectiv 4,550% pentru cei nu primesc veniturile intr-un cont al bancii.

In cea de-a doua varianta a creditelor imobiliare – ipotecare, cea in care in primii doi ani ai dobanda fixa, iar mai apoi se trece la dobanda variabila, exista diferentiere in primul rand pe moneda, astfel: pentru creditele in lei, dobanda este de 3,97% pentru cei ce inceaseaza veniturile intr-un cont din BT si de 4m47% pentru cei ce nu incaseaza veniturile prin banca, respectiv pentru creditele in euro dobanda este de 4,3% pentru cei ce primesc veniturile prin BT si de respectiv 4,55% pentru cei ce nu au ales varianta de a-si incasa veniturile intr-un cont al Bancii Transilvania.

Pentru achizitia unei locuinte apeland la aceste credite ipotecare, veti mai avea si alte costuri:

– avans de minim 15% din valoarea achizitiei in cazul creditelor in lei;
– comision de analiza dosar
– comision de administrare
– comision de rambursare, pentru perioada cu dobanda fixa
– comision unic penntru servicii executate la cerere
– costurile de evaluare ale imobilului
– costurile notariale
– asigurarea imobilului
– asigurarea de viata.

Documentele necesare solicitate de Banca Transilvania pentru un credit imobiliar – ipotecar:

– adeverinta de salariu ce poate fi gasita pe platforma online a bancii
– copie dupa contractul de munca, inclusiv dupa actul aditional
– adeverinta privind veniturile salariale pe anul anterior
– certificat de casatorie, unde e cazul
– documente de atestare a avansului in cazul creditelor in lei
– documente care sa certifice valoarea bunului
– documentele de proprietate ale imobilului luat in garantie.

Important sa retineti ca pe platforma online a Bancii Transilvania gasiti raspunsul la numeroase intrebari primite din partea clientilor, iar daca aveti nelamuriri, puteti apela la raspunsurile respective, pentru ca, din multitudinea de intrebari ar fi imposibil sa nu va gasiti si dumneavoastra rezolvarea.

Spre exemplu, o intrebare este: daca am avut restante la alte credite pot aplica la un credit la Banca Transilvania? Raspunsul bancii: „Raportarea la Biroul de Credit nu implica un refuz automat cu privire la acordarea unui credit. Din cadrul unei unitati Banca Transilvania se poate efectua aceasta interogare si in functie de numarul de zile de intarziere, precum si de sumele restante ti se poate oferi un raspuns cu privire la posibilitatea de a aplica pentru un credit la Banca Transilvania.”

O alta intrebare foarte importanta pentru multi dintre cei ce doresc sa apeleze la creditele ipotecare este „cum se calculeaza dobanda variabila?:. Raspunsul BT: „Aceasta se calculeaza in functie de indicele de referinta ROBOR/EURIBOR/LIBOR + marja fixa a bancii. Dobanda se calculeaza la soldul creditului si se incaseaza lunar, pana la rambursarea integrala a creditului.” Iar ca sa continuam in aceeasi nota, iata o alta intrebare buna „ce reprezinta marja bancii?” si rapsunsul BT: „Marja bancii este parte componenta a dobanzii ce se stabileste in valoare procentuala fixa pe toată perioada derularii contractului. ”

Va sugerez sa studiati lista cu aceste intrebari si raspunsurile aferente oferite de catre Banca Transilvania, pentru ca, lista fiind lunga, cu siguranta veti gasi si raspunsurile la intrebarile ori nelamuririle pe care chiar dumneavoastra le aveti. Iagta si adresa la care puteti consulta aceasta lista cu intrebari si raspunsuri: http://intreb.bancatransilvania.ro/credite/.

Va mai spunem doar ca pe platforma online a Bancii Transilvania veti gasi un foarte til calculator de credite, unde puteti verifica singuri care ar fi ratele aferente creditului pe care doriti sa-l accesati. Iata de exemplu, noi am efectuat o simulare pentru un credit in valoare de 60.000 euro, un credit ipotecar pe o perioada de 30 de ani. Rezultatul simularii este urmatorul: dobanda noastra este de 4,55% (nu incasam veniturile prin BT), comisionul de analiza este de 50 de euro, comisionul de gestiune este de 150 de lei, DAE este de 4,73%, rata lunara este de 305,80 euro, iar totalul de plata la finele celor 30 de ani ajunge la 11.115 euro. Evident, dumneavoastra puteti realiza singuri simularea pentru suma dorita, alegand creditul ipotecar care vi se potriveste.

You Might Also Like