Credite IFN pentru debitori

Care sunt motivele pentru care oamenii sunt in cautare de credite IFN pentru cei cu restante?

Sunt multe cauze pentru care cineva poate ajunge datornic, insa cu siguranta statutul ‘oficial’ il obtii daca intarzii cu 30 de zile plata ratelor unui credit. In acel moment institutia financiara te raporteaza catre Biroul de Credit si capeti pentru o perioada indelungata acest apelativ.

Practic, din momentul in care iti achiti datoria si pana ti se va sterge ‘rusinea’ din Biroul de Credit va dura fix 4 ani.

Raportarea catre Biroul de Credit s-ar putea sa nu se execute fix la 30 de zile intarziere de neplata a ratei unui credit. Unele institutii financiare au politici la permisive, permitand si 90 de zile de intarziere.

Asadar, daca nu esti sigur ca ai fost inscris in Biroul de Credit, desi ai avut intarzieri de peste 30 de zile, mai bine afla daca banca te-a raportat sau nu. Cel mai usor este sa intrebi la banca. Si mai rapid. Poti solicita si raportul din Biroul de Credit, insa, aceasta institutie si-a luat dreptul de a raspunde in maxim 30 de zile de la solicitare, deci vei avea de asteptat.

Cum va spuneam mai sus, poti ramane in Biroul de Credit minim patru ani, daca ti-ai achitat imediat restanta. Cu certitudine, cei patru ani incep sa se scurga din momentul in care iti platesti datoria.

Asadar, te poti gasi si in situatia in care, nu ti-ai platit deloc restanta, insa, astepti sa treaca cei patru ani pentru a iesi din Biroul de Credit. Nu se va intampla acest lucru pentru ca intervalul de patru ani incepe sa se calculeze din momentul in care tu ai platit integral restanta.

Bancile verifica Biroul de Credit din primul moment in care tu soliciti un imprumut. Ti se solicita acordul de verificare la BC ca prim act pe care-l semnezi la contactul cu banca.

Sunt multe cazuri in care oameni simpli se trezesc inscrisi in Biroul de Credit pentru sume derizorii, ori pentru motive de care nu au habar (carduri de debit nefolosite care au atasate comisioane de administrare, conturi deschise cu comisioane de administrare neplatite, etc. ).

In ultima vreme bancile au inceput sa fie dispuse sa acorde derogarii pentru rau platnici la credite.

Bancile sunt mai intelegatoare cu restantierii pentru ca multi dintre ei nu pot fi considerati rau platnici in adevaratul sens al cuvantului. Nu poti sa spui despre o persoana care si-a deschis un cont bancar si nu si-a achitat comisionul de adminsitrare de cativa lei ca este rau platnica. Ori despre o persoana care, intr-o perioada grea din viata, si-a pierdut o parte din venituri si astfel nu si-a mai achitat la timp rata lunara aferenta unui credit ipotecar, dar intre timp s-a reabilitat si nu a mai avut intarzieri.

Sunt multe cazuri de persoane care au ajuns in Biroul de Credit din motive obiective, care nu au tinut neaparat de actiunile lor directe. Acestor cazuri cu siguranta bancile le acorda circumstante atenuante si se uita cu atentie la celelalte conditii de eligibilitate pe care le indeplinesc la ora actuala (venit, vechime in munca, etc.).

Si totusi, daca ai fost refuzat de banca, la cine apelezi?

Exista posibilitatea sa contractezi credite IFN pentru restantieri, atunci cand banca te refuza.

Persoanele cu istoric de plata negativ se pot adresa si altor institutii financiare, nu doar bancilor. Sunt in piata si IFN-uri si Case de Amanet si CAR-uri.

Bine, creditele IFN pentru restantieri nu sunt deloc ieftine. Dar, daca ai nevoie de o suma mica de bani pe termen scurt, nu este o problema. Problemele apar la sume mari de bani pe termen lung. Acolo DAE-ul explodeaza si te poate indatora excesiv.

Daca situatia ta din Biroul de Credit iti permite, adreseaza intai bancilor.

Ce imprumut pot solicita daca sunt in Biroul de Credit?

Depinde de cati bani ai nevoie, de scoringul tau din BC, de venitul actual, de gradul de indatorare, de vechimea in munca, etc. Obtinerea unui imprumut doar cu buletinul nu mai este demult o problema, mai ales daca apelezi direct la IFN-urile axate pe microcreditare.

In practica bancara se recomandata neacordarea creditelor pentru persoanele inscrise in BC. Insa, cum va spuneam anterior, bancile mai fac rabat de la aceasta politica si acorda clementa unor cazuri.

Bineinteles ca este indicat sa va adresati in primul rand bancilor pentru a solicita un credit de nevoi personale. In cazul in care sunteti refuzat de acestea puteti sa optati si pentru creditele IFN pentru rau platnici.

Credite rapide pentru rau platnici

Sunt multe anunturi de acest gen indeosebi in mediu online. majoritatea vin de la IFN-urile axate pe microcreditare. De la aceste societati poti imprumuta sume reduse de bani pentru perioade scurte de timp. Pentru aceste credit nu trebuie sa aduceti dovezi de vechime in munca. Nici nu vi se solicita acte fizice. Puteti accesa online cu copii dupa buletin si dupa extrasul de cont bancar unde va incasati salariul.

Daca aveti nevoie de credite rapide online in cuantum reduse de pana la 2000 – 3000 de lei, atunci puteti primii banii si in doua ore de la accesare.

Conditiile de accesare pentru creditele IFN pentru rau platnici sunt simplu de indeplinit, fiind cam aceleasi in piata nebancara de gen.

De regula, pentru accesare, trebuie sa:

  • aveti peste 18 ani
  • sa aveti o sursa de venit lunara
  • sa aveti un cont bancar unde sa vi se vireze banii imprumutati

In Romania, in ultimii ani, volumul creditelor restante a crescut fulminant, de la an la an. Odata cu cresterea numarului de persoane cu intarzieri la credite, a crescut si numarul celor interesati de credite de la IFN pentru restantieri.

Noi am simtit o oarecare relaxare in piata vis-a-vis de aceste persoane, indeosi dinspre banci care erau mult mai ridige in trecut cu datornicii. S-ar putea ca atitudinea lor sa fie una pozitiva, tinand cont si de limitatea gradului de indatorare care a eliminat o mare parte dintre clienti de la a se mai califica la o finantare.

In timp bancile au inceput sa acorde si credite cu valori mai mici, pentru perioade mai reduse de timp. Cateva banci au trecut si la acordarea online. Deci, se simte cumva noul val al permisivitatii bancare pe partea de acordare de credite.

Bineinteles bancile vor fi ca si pana acum grijuli in a pastra limitele de risc pe care si le stabilesc. Deci, nu consideram ca ar fi o exagerarea acceptarea la creditare a unor persoane inscrise in Biroul de Credit, atata timp cat acele persoane nu au avut in trecut restante mari, iar acestea au fost de scurta durata, iar in prezent detin o bonitate stabila, peste medie.

Pentru persoanele cu restante active exista solutii indeosebi pe partea de refinantare. Sunt institutii financiare care acorda refinantari si pentru imprumuturile raportate la BC.

You Might Also Like