Credite IFN online pe 6 luni

As avrea sa fac un imprumut online la IFN, dar m-ar interesa sa fie pe o perioada mai lunga, de minim 6 luni

Credite IFN online pe 6 luni cauta unii clienti care doresc sa-si diminueze ratele, prin prelungirea perioadei de creditare.

Unii nu vor sa acceseze credite pe perioade scurte, pentru ca stiu deja ca aceste produse au dobanzi mari. Astfel, cauta credite la institutiile nebancare care acorda bani pe perioade mai mari de timp, de minim 6 luni in unele cazuri.

Ultimii ani au adus in piata nebancara o sumedenie de societati specializate in microcredite – acordare de imprumuturi rapide mici pe perioade reduse de timp, de regula pana la urmatorul salariu ori pana la urmatoarea pensie.

Aceste produse intrate nou in piata sunt cunoscute de multi clienti penntru care celelalte tipuri de imprumuturi de nevoi personale le erau inaccesibile.

Acesti oameni nu se calificau nici la banci si nici la o buna parte dintre IFN-uri, pentru ca aveau venituri mici, avea grad de indatorare mare si o situatie proasta in Biroul de Credit.

Cei ce cauta credite IFN online pe 6 luni vor sa obtina costuri reduse, multumindu-se cu produsele nebancare ale caror conditii de eligibilitate sunt mai permisive decat cele ale bancilor.

IFN-urile care acordau credite pe termen scurt i-au acceptat, imprumutandu-i sume mici de bani pe perioade de maxim 30 de zile. Unele dintre aceste produse erau avantajoase pentru ca aveau la prima accesare dobanda 0, astfel incat, clientul, platea exact cat imprumuta, fara sa plateasca dobanda aferenta.

Probabil ca, epuizand toate ofertele cu dobanda zero la prima accesare din piata nebancara, acesti clienti nu mai sunt atat de dornici sa incerce microcredite cu dobanzile lor aferente. Asa ca sunt in cautare de credite nebancare acordate pe perioade mai lungi de timp, sperand astfel sa obtina o dobanda mai mica. Astfel de imprumuturi in rate pe termen lung acorda majoritatea IFN-urilor specializate in produse destinate consumului.

Pe de alta parte, piata nebancara suferit schimbari majore in ultimul an. Multe IFN-uri si-au modificat produsele avute in portofoliu, indeosebi prin marirea intervalului de creditare.

Cele mai spectaculoase modificari le-am sesizat la Viva Credit (si-a transformat creditul pana la salariu intr-o linie de creditare pe 5 ani), la CreditFix (de asemenea au in portofoliu la aceste moment un credit de nevoi ce se acorda pe 12 luni, dar si-au pastrat si vechiul produs acordat pe perioada scurta de timp), la Ferratum (au si ei in portofoliu un credit rambursabil in rate pe termen mai mare de la 2 luni la 12 luni), etc. Unicredit Consumer Financing acorda credite pe perioade de la 6 luni la 60 de luni.

IFN-urile care acordau credite de nevoi pe perioade mai lungi de timp si-au pastrat vechile produse. Astfel, cei de la Cetelem ofera acelasi credit pe perioade de la 6 luni la 60 de luni. BRD Finance acorda si ea credite pe perioade maxima de 5 ani. Simplu Credit merge pe perioade de finantare intre 6 luni si 36 de luni.

Unele IFN-uri nu permit deloc accesarea pe 6 luni, ci minimul perioadei de creditare este mai mare. Spre exemplu, cei de la Credius crediteaza pe perioade intre 20 de luni si 60 de luni.

You Might Also Like