Credite bancare fara adeverinta de venit. E posibil azi?

Bancile nu mai solicita adeverinta de venit la acordarea creditelor, decat daca nu ai venituri inregistrate la ANAF

Credite bancare fara adeverinta de venit acorda toate bancile din Romania, cu conditia sa ai venituri identificabile in baza de date a celor de la ANAF.

Un credit fara adeverinta de venit nu reprezinta un produs financiar acordat fara inspectarea veniturilor. Nicidecum! Desi am vazut confuzii in acest sens in mesajele care vin pe adresa noastra, de aceea am zis sa clarificam acest aspect. Asadar, nici bancile si nici IFN-urile nu-ti acorda credite daca nu ai o sursa de venit identificabila, pe care sa o poti dovedi cu acte.

Bancile pun la dispozitia clientilor doua variante de verificare a venitului: fie prin inspectarea directa la ANAF, fie in continuare oferind un tipizat de adeverinta de venit ori de salariu pe care clientul sa o poata completa la serviciul sau si sa o poata prezenta drept garantie a veniturilor detinute.

Orice institutie financiara doreste sa-ti cunoasca veniturile.

Avand in vedere ca din 2019 gradul de indatorare a scazut, cu atat mai mult veniturile sunt si mai atent inspectate si bancile se asigura ca ai bonitatea necesara pentru a-ti rambursa creditul.

Daca esti in cautarea unui imprumut fara venit, noi nu stim solutii la banci ori la IFN-uri. Poti sa incerci la Casele de Amanet, daca ai un bun de valoare pe care esti dispus sa-l lasi drept gaj pe perioada imprumutului.

In concuzie, daca te intreb cine iti da un credit fara venit, raspunsul este: Nu bancile! Nu IFN-urile!

Din experienta va pot spune ca, cu ani in urma, incercand sa obtin un imprumut in baza venitului de atunci pe care il aveam, n-am reusit sa imprumut suma dorita, pentru ca nu indeplineam limitele gradului de indatorare admis la vremea aceea. Chiar daca esti dispus sa accesezi un credit cu ipoteca, banca tot iti inspecteaza veniturile, deci, nu scapi.

Astazi poti accesa credite fara adeverinta de venit, dar nu fara venit propriu-zis. Poti sa apelezi atat la IFN-uri cat si la banci. La IFN-uri e mai simplu si mai rapid. La banci e mai ieftin.

Daca vrei un imprumut cu dobanda mica, poti sa incerci sa ipotechezi o locuinta ori un teren, daca detii astfel de proprietati, si atunci, costurile aferente creditului vor fi mai mici. Daca n-ai nimic de ipotecat, te poti baza exclusiv pe veniturile actuale, cu costuri mai mari, e adevarat.

Suma maxima pe care o poti accesa prin intermediul unui credit fara adeverinta de venit nu poate depasi cateva zeci de mii de euro, in cazul creditelor fara garantii si poate urca destul de mult la creditele garantate, mai ales daca valoarea bunului ipotecat este mare.

Daca nu ai un scoring bun in Biroul de Credit, adica ai avut intarzieri de-a lungul timpului la alte credite bancare, iar banca te-a raportat catre BC, atunci n-ai decat sa apelezi la IFN-uri. Nu toate societatile nebancare acorda credite restantierilor, insa, cu siguranta vei gasi si astfel de oferte destinate celor inscrisi in BC.

La IFN poti gasi usor credite fara adeverinta de venit, majoritatea conditiilor de eligibilitate bazandu-se pe veniturile tale actuale, inspectate de cele mai multe ori prin intermediul extrasului de cont.

Vestea buna este ca pentru aceste credite nebancare facile nu ai nevoie de multe acte, poti accesa si online, cu acte scanate. Poti astfel sa-ti rezolvi relativ rapid o problema pe termen scurt.

Mai toate IFN-urile acorda credite fara adeverinta de venit. Unele se bazeaza pe extrasul de cont, altele pe inspectarea la ANAF. Caci da, in ultimul timp si IFN-urile au inceput sa lucreze cu ANAF pentru inspectarea veniturilor (vezi Telecredit, Credius, etc.).

Cine poate beneficia de un credit fara adeverinta de venit bancar ori nebancar? Orice client cu cetatenie romana, cu o varsta intre 18 si 65 de ani, cu un buletin valabil si un cont bancar unde sa-si incaseze veniturile lunare.

Care ar fi motivele care te-ar putea determina sa apelezi la un credit fara adeverinta de venit? Avand in vedere ca adeverinta de venit nu mai este un act definitoriu pentru analiza prealabila acordarii unui credit, este mult mai eficient sa fii de acord cu inspectarea venturilor la ANAF, pentru rapiditatea actiunii in primul rand. Daca optezi pentru aceasta varianta, poti obtine creditul chiar si in ziua accesarii (asa cum ne indica produsele bancare vizibile din piata: vezi creditul pe loc al celor de la ING, de exemplu).

Cetatenii care spera sa acceseze un credit de nevoi fara adeverinta de venit, doar pentru a nu se afla la locul de munca ca apeleaza la imprumuturi, au de acum aceasta posibilitatea de a-si mentine discretia in actiunile lor.

Bancile si-au simplificat destul de mult conditiile de accesare pentru creditele lor. Nu mai trebuie sa mergi cu dosare stufoase ca sa soliciti un credit, nu mai rebuie sa astepti doua saptamani pentru a-ti completa angajatorul o adeverinta de venit.

Nu inseamna ca poti sa obtii un credit bancar fara sa ai niciun venit. S-a modificat doar modul in care sunt verificate veniturile.

Gradul de solicitate al creditului fara adeverinta de venit este unul destul de extins. Acest concept a inceput sa fie destul de cunoscut publicului roman, indeosebi pe categoriile de varsta familiarizate din plin cu online-ul.

Ca sa soliciti un credit bancar nu trebuie sa te duci la ANAF sa soliciti adeverinte, nici sa-ti scoti tu una de la serviciu. Poti sa lasi banca sa se ocupe, dandu-ti acordul scris in acest sens.

Nu exista credit fara venit, cum nu exista credit doar cu buletinul. De ce? Din cauza gradului de indatorare! Gradul de indatorare trebuie sa fie 40% din veniturile lunare pentru creditele in lei. Asadar, pentru a nu depasi acest grad de indatorare, atat banca cat si IFN-ul trebuie sa-ti cunoasca venitul.

Daca vreti sa accesati un credit fara adeverinta de venit la banca, trebuie sa apelati la o agentie a unei banci, sa va deplasati acolo cu buletinul si sa solicitati detalii. Daca aveti venituri inregistrate la ANAF, daca sunteti de acord ca banca sa verifice acele venituri, poti sa primesti raspunsul pe loc in privinta calificarii pentru un credit.

Daca nu credeti ca sunteti eligibil pentru un credit bancar, puteti sa va indreptati spre IFN-uri. Daca accesati online aveti nevoie de copii scanate ori fotografiate dupa buletin si dupa extrasul de cont.

Nu trebuie sa ocoliti totusi bancile, in ideea ca nu sunteti eligibil. Chiar daca sunteti restantieri si inscris in BC, bancile s-ar putea sa nu va refuze, daca v-ati achitat intre timp restantele si daca aveti in prezent un venit bunicel. Nu exista expres credite pentru rau-platnici la banci, dar exista unele cazuri in care bancile admit la finantare si astfel de clienti.

You Might Also Like