Credit pentru casa ta de viitor

Un credit pentru casa reprezinta o investitite in viitorul tau si al copiilor tai

Creditul pentru casa poate fi privit ca o investitie in viitor, atat pentru tine, cat si pentru copii tai.

Achizitionarea unei locuinte poate fi o solutie, in contextul in care piata inchirierilor prezinta o instabilitate de nedescris. Pana nu vom avea o legislatie buna in domeniu, pana nu va fi respectata macar legislatia actuala, a inchiria ceva in zilele noastre in Romania, reprezinta un risc asumat.

Am vazut cu totii, macar de prin filme, ce inseamna sa inchiriezi in America, cat de greu poate fi scos un chirias din locuinta in Germania. La noi, pentru un chirias reprezinta o adevarata corvoada in prezent statutul sau.

In aceasta ordine de idei, adica cea a instabilitatii piezii inchirierilor, corelata si cu preturile destul de mici la case, putem trage lesne concluzia, ca este mai simplu si mai comod sa cumperi o locuinta in rate, decat sa inchiriezi una. Pe langa comoditate, poate fi si mai avantajos financiar pe termen lung. Chiar daca nu mai sunt echivalente ratele de achizitie a unei locuinte cu ratele de chirie, totusi, diferenta nu este atat de mare, cat sa merite sa te vanturi cu bocceluta in mana pentru ca unui proprietar nu i-a convenit ca ti-ai permis sa-i muti cu 2 cm vechea biblioteca a bunicii.

Creditul pentru casa reprezinta o masura de stabilitate pentru viitorul copiilor tai, in conditiile in care, riscurile asociate nu sunt mici, dar, cel putin scapi de anumite neplaceri cauzate de mutari, de grija cresterii chiriei, etc.

Chiar daca creditl prima casa a ramas inca in atentia romanilor, totusi, creditele ipotecare acordate de banci si-au diminuat destul de mult dobanda, echivalent aproape dobanzile practicate pentru creditul prima casa. Aproape ca nu mai sunt diferent ela unele banci.

In 2015 continua programul prima casa, insa, parca i s-au mai stins din luminite datorita ieftinirii generale a creditelor ipotecare.

Pe langa aceste avantaje substantiale, a mai aparut unul destul de bun, spunem noi. Incepand de la finele anului trecut, creditele ipotecare in lei au ajuns sub pragul celor in euro, adica au o dobanda mai mica. Acest fapt, poate sa-i tentente pe multi dintre romani sa-si achizitioneze o locuinta, in conditiile in care, stim foarte bine ca marea majoritate a salariatilor din Romania au salarii in lei. Oricum, chiar daca nu se poate sa nu existe riscuri de instabilitate, totusi, faptul ca poti accesa un credit pentru casa in moneda in care iti castigi salariu, la un cost acceptabil, reprezinta un pas pentru Romania ca tara. Acest fapt poate insemna un semn de revigoare economica, chiar daca motivele care stau la baza acestei situatii nu sunt dintre cele mai „sfinte” din punct de vedere al actiunilor economice luate de autoritati.

Credite pentru casa acorda toate marile banci comerciale de la noi, Unele au chiar promotii tentante la aceste credite ipotecare de achizitie a unei locuinte.

Iata si cateva dintre valorile pe care le gasim in piata, la creditele pentru casa, fie ipotecare, fie prima casa:

BANCA DAE – credit locuinta DAE – credit prima casa
Kiwi Finance 4,37
BRD 4,63 4,01
Garanti Bank 4,65
Alpha Bank 4,76 4,41
Banca Transilvania 4,77 4,02
Raiffeisen Bank 4,79 4,27
CEC Bank 4,79 3,94
Veneto Banca 4,83
BCR 4,94 4,36

Evident, daca ai de gand sa-ti cumperi o locuinta, trebuie sa iti faci bine calculele pe termen lung, pentru ca, implicarea este mare si iti poate afecta stabilitatea financiara, daca nu stii exact la ce te inhami. Exista pentru acest gen de treburi solutii la care poti apela, de la consultanti ai bancilor, pana la consultanti independenti, cum sunt brokerii.

You Might Also Like