Credit pe loc. Il acorda banca ori IFN-ul?

Sunt persoane care se intreaba daca bancile acorda credite pe loc, ori doar IFN-urile.

La un moment dat, in momentul in care bancile au incheiat colaborari cu cei de la ANAF pentru investigarea veniturilor clientilor, au fost niste rumori in piata despre cat de rapida este acordarea creditelor la banci.

Cand au renuntat la adeverinta de venit, bancile au inceput sa-si faca vizibile in piata produsele de creditare cu termeni care sa sugereze acordarea cat mai rapida a acestor produse.

De la creditul pe repede inainte al celor de la ING, pana la tot felul de alte variatiuni menita sa sugereze clientilor cat de rapid este respectivul produs, au starnit in piata foarte multe comentarii.

Unii analisiti s-au apucat chiar sa verifice asa-zisa rapiditate a acestor credite la acel moment, ajungand la concluzia ca se pot imprumuta bani in ziua accesarii de la unele banci, deci reclama nu era chiar de ochii lumii, ci sugera exact ceea ce oferea banca.

Clientii, pe de alta parte cauta tot felul de produse, ori facilitati oferite de acestea. Printre cele mai comune interese din partea clientilor romani sunt cele care vizeaza scoringul din BC. Bancile care acorda credite celor inscrisi in Biroul de Credite sunt destul de limitate, majoritatea refuzandu-i la creditare pe cei cu istoric negativ.

Astazi, avem pe langa aceste produse bancare cu acordare in chiar ziua accesarii (prezente la multe dintre bancile de top), si ofertele nebancare care promit si ele rapiditate in acordare.

Spre exemplu, cei de la CreditFix ne ofera chiar un ‘credit pe loc’. Ca sa nu ramanem in confuzie, la CreditFix putem accesa imprumuturi pe loc, pentru 62 de zile, in cuantum de maxim 3.000 de lei. Cei de la CreditFix promit si dobanda 0 la prima accesare, daca valoarea imprumutului nu depaseste 2.000 de lei.

Cu alte cuvinte, nici IFN-urile nu s-au lasat mai prejos si au lansat si ele produse care sa stimuleze imaginatia clientilor si sa sugereze tipul de facilitati oferite la creditare.

Este adevarat ca dintre ofertele nebancare, cele mai rapide raman tot microcreditele, adica acele produse in cuantum mic acordate pe perioade scurte de timp, cu costuri destul de mari.

In aceasca goana dupa obtinerea unei cat mai facile metode de accesare, intr-un timp cat mai scurt, bancile au inceput deja sa vina cu oferte de acordare 100% online. Acesta fiind apogeul ofertelor bancare. Asta pentru ca, pana acum doar IFN-urile permiteaza accesarea online pentru creditele lor. De cand au inceput sa acorde credite doar cu buletinul, bancile au inceput sa reduca substantial timpii de acordare pentru produsele din portofoliu.

Bancile acorda credite pe loc acelor persoane care se prezinta la ghiseu cu actul de identitiate si are inregistrare ventiuri la ANAF, corespunzatoare cu cerintele bancii.

Printre conditiile de eligibilitate impuse de banca la solicitatea unui credit pe loc:

  • un venit minim net lunar
  • vechime in munca
  • tip de contract de munca (la unele banci se admite doar cotnract de munca pe perioada nedeterminata, la altele se admite si pe perioada determinata insa cu cresterea vechimii minime in munca necesare)
  • grad de indatorare sub cel admis, in functie de moneda creditului
  • scoring in BC (multe banci limiteaza accesarea persoanelor cu restante active, ori care au avut in trecut datorii mari pe perioade lungi de timp).

La bancile pe care noi le-am analizat din act punct de vedere, al rapiditatii de acordare a unui credit, nu se solicita alte acte in afara de buletin.

Cand ajungi la banca, insa, vei mai semna niste acorduri, acordul de consultare BC si CRC, precum si cel de investigare a veniturilor la ANAF.

Printre bancile de la care poti obtine credite pe loc la acest moment, amintim aici: ING Bank, Banca Transilvaia, Raiffeisen, Telekom, etc.

Printre bancile la care poti aplica online pentru un credit in acest moment se numara: ING Bank, Raiffeisen, BCR (o oferta noua abia intrata in piata – creditul George 100% online), Banca Transilvania, Idea::Bank etc.

You Might Also Like