Credit ipotecar pentru rau platnici – Solutii de la IFN

Daca esti inscris in Biroul de Credit, cu un trecut de creditare dubios, obtinerea unui credit ipotecar va fi dificila

Rau-platnicii pot accesa un credit de nevoi personale destul de greu, atat de la IFN cat si la banci. Cand vine vorba insa de credite ipotecare, rau-platnicii nu au alta solutie decat unele IFN-uri ce au in portofoliu credite ipotecare.

Conditiile de eligibilitate pentru creditele ipotecare sunt mai drastice decat cele pentru nevoi personale, in cazul bancilor. De ce? In primul rand pentru ca vorbim de intervale de acordare mult mai mari si apoi vorbim si de sume mult mai mari de bani.

Conditiile speciale solicitate de bani pentru creditele ipotecare sunt dificil de indeplinit de catre rau platnici. Cei care au avut credite cu probleme, cu intarzieri mari in timp, cu greu vor fi acceptati si de IFN-uri.

E adevarat ca sunt si banci care mai inchid ochii la scoringul din BC, si merg pe propriile evaluari, de genul, daca intarzierea nu a fost prea mare, daca suma datorata a fost mica, daca n-au fost intarzieri mai mari de 60 de zile, daca nu s-au exacutat silit respectivele credite, daca a intarziat doua luni, dar in ultimul an nu a mai avut nicio intarziere, etc.

Oferte de credite cu ipoteca pentru rau platnic nu exista ca atare. Exista doar credite ipotecare care admit si persoane inscrise in Biroul de Credit. Din fericire aprobarea unui credit ipotecar dureaza mult mai putin astazi, mai ales la IFN-uri.

Un astfel de credit ipotecar pentru rau platnici ai sanse mari sa-l poti obtine apeland la IFN-uri. Un credit nebancar pentru locuinte reprezinta un produs destul de razlet printre ofertele IFN-urilor, dar el exista totusi.

In mare parte, astfel de credite ipotecare nu presupun avans. Clientul ofera drept garantie un imobil sau un teren aflat in proprietate personala si primeste in schimb suma de bani dorita. Ori, pentru cei ce doresc sa-si cumpere o casa, apeleaza la creditele ipotecare, produse care iti permit achizitia unei locuinte ori extinderea sau renovarea alteia.

Spre exemplu cei de la Verida Credit, un IFN ce acorda credite ipotecare pe 30 de ani, iti pun la dispozitie un credit imobiliar prin care poti sa-ti cumperi ori sa-ti renovezi locuinta.

De la Verida Credit poti imprumuta o suma care sa duca la o rata ce nu poate depasi 45% din veniturile lunare ale tale daca castigi in dolari, ori 20% in alta moneda. Pentru achizitia unei locuinte, ai nevoie de un avans de 25%. Pentru renovare nu este nevoie de avans.

Din parerile clientilor exprimate pe platforma online a celor de la Verida, am dedus ca acest IFN ofera credite ipotecare si navigatorilor, si persoanele inscrise in BC (nu tuturor, se analizeaza fiecare caz in parte si in functie de istoric se ia decizia) si celor cu venituri obtinute in strainatate.

De-a lungul vremii am mai vazut parri despre creditele ipotecare de la Verida, oamenii pareau multumiti de alegerea facuta. Bineinteles erau si nemultumiti, ca, deh, nu poti sa-i multumesti pe toti.

Un alt IFN care ofera credite cu garantie imobiliara este Happy Credit. Acestia ofera sume de pana la 250.000 de lei. Adica poti imprumuta suma dorita de bani lasand in schimb drept garantie o proprietate personala.

Un alt IFN ce ofera credite ipotecare de achizitie a unui imobil este Imocredit. Poti cumpara apartamente, case, vile, case de vacanta, cabane, etc. Poti cumpara, de asemenea si terenuri.

Maximul pe care il poti obtine de la Imocredit este de 100.000 euro ori echivalent in lei. Imprumutul se desfasoara pentru o perioada de maxim 25 de ani pentru cetatenii romani si maxim 15 ani pentru cetatenii romani cu rezidenta in alte tari ori care obtin venituri constante in alta tara, precum si cetateni straini.

You Might Also Like