Credit fara adeverinta de salariu 2023

Poti accesa un credit fara sa ti se solicitate adeverinta de salariu in 2023 de la banci ori IFN, cu conditia sa ai un salariu stabil.

Un credit fara adeverinta de salariu este un produs financiar facil oferit de banci si IFN-uri.

Bancile nu mai solicita adeverinta de salariu ori de venit pentru persoanele ce au venituri inregistrate la ANAF. Este suficient un acord de verificare a veniturilor tale la ANAF.

Adeverinta de salariu ramane act definitoriu pentru inspectarea veniturilor pentru acele persoane ce nu au venituri inregistrate la ANAF.

Am vazut ca aproape toate bancile si IFN-uri au in continuarea si obtiunea de a prezenta de catre clienti adeverinta de salariu, daca veniturile lor nu pot fi analizate direct in baza de date ANAF.

Lipsa adeverintei de salariu ori a celei de venit, nu inseamna ca IFN-ul nu-ti verifica deloc veniturile.

IFN-urile, indeosebi cele ce acorda exclusiv credite online, solicita copie dupa extrasul de cont bancar unde iti incasezi veniturile.

Cu siguranta limitarea gradului de indatorare obliga bancile si IFN-urile la o inspectare mai amanuntita a veniturilor.

Institutiile Financiare Nebancare ce acorda credite fara adeverinta de salariu, isi asuma riscuri, in special pentru ca primesc drept clienti si persoane ce au avut in trecut probleme cu alte credite, cu alte cuvinte, persoane care sunt in prezent inscrise in Biroul de Credit (BC) ori in Centrala Riscului de Credit (CRC).

Credit fara adeverinta de salariu – cum se acorda?

Acordarea pe loc a unui imprumut, fara adeverinta de salariu, doar pe baza CNP-ului din buletin, reprezinta o facilitate pe care IFN-urile o acorda pe termen scurt. Fiind vorba de sume reduse de bani, riscurile nu sunt exagerate, insa, ele exista, si sunt de regula regasite in costurile deosebit de mari ale acestor imprumuturi.

In ultimii ani, numarul romanilor ce apeleaza la astfel de credite permisive a crescut simtitor.

Daca bancile nu sunt tocmai multumite de felul cum evolueaza creditarea in ultimii ani, IFN-urile sunt cum s-ar zice pe val.

A crescut volumul creditelor nebancare acordate, in primul rand datorita facilitatii acordate de IFN-urilor clientilor lor, anume cea de accesare online.

Prin faptul ca oamenii nu mai sunt legati de calculatoare, de ghisee, pot accesa direct de pe telefon o suma de bani, oriunde s-ar afla, reprezinta un atuu urias pentru aceste forme de imprumuturi rapide.

Asadar, un credit doar cu buletinul fara adeverinta de salariu 2023 are in primul rand avantajul ca poate fi accesat de oriunde te-ai aflat. Sa zicem ca esti in vacanta si ai ramas fara bani. Pur si simplu deschizi telefonul si intri pe platforma online a unui IFN.

Cu un extras de cont pe care-l obtii simplu online si o fotografie dupa buletin, completezi cererea de credit.

Banii iti sunt virati in contul bancar, astfel ca cel tarziu a doua zi poti sa beneficiezi de sumele imprumutate, care se gasesc la dispozitia ta pe card, putand oricand sa le scoti de la un bancomat.

Tehnologia face ca aceste imprumuturi rapide acordate doar pe baza buletinului, sa creasca in amploare. Tot tehnologia diminueaza cresterea de acordare a creditelor bancare.

Cum verifica bancile ventiurile?

Chiar daca bancile au simplifica mult procesul de acordare pentru creditele de nevoi personale, iar unele chiar isi promoveaza activ produsele de tip ‘credit doar cu buletinul’, totusi cand vine vorba de acordare facila, nu sunt nici pe departe in apropierea IFN-urilor.

In primul rand, sintagma de ‘credite doar cu buletinul’ la banci inseamna exclusiv ca nu mai trebuie sa prezinti adeverinta de venit, insa, va trebui sa fi de acord cu verificarea bazei de date ANAF in ceea ce te priveste, astfel se pot verifica veniturile obtinute de tine pentru anul anterior.

Asadar, daca nu ai avut venituri inregistrate la ANAF, degeaba apelezi tu la creditele bancare doar cu buletinul, pentru ca nicio banca nu-ti va acorda vreun credit. Fara venituri constante, bancile nu acorda credite. Bine, nici IFN-urile nu sunt departe de aceasta idee.

Pana la urma, si in cazul IFN-urilor, chiar daca nu inspecteaza baza de date ANAF, chiar daca nu-ti solicita adeverinta de salariu, tot va trebui sa prezinti un extras de cont (de regula pe luna anterioara cel putin).

Din extrasul de cont, societatea nebancara isi poate da seama ce venituri lunare incasezi. In functie de veniturile vizibile in extrasul de cont, IFN te poate imprumuta sau nu, iti poate acorda suma dorita, ori o suma mai mica.

Majoritatea bancilor lucreaza azi cu ANAF-ul, ele inchieand acorduri de colaborare cu aceasta institutie. Se verifica astfel starea financiara a solicitantului de credite.

Daca ai venituri constante suficiente, care venituri se cumuleaza intr-un indice, in functie de care ti se acorda creditul ori nu, ti se acorda suma dorita, ori o suma mai mica.

Exemple de credite fara adeverinta – oferte vizibile in piata:

– creditul FIT de la Banca Romaneasca, un credit fara adeverinta, in valoare de maxim 110.000 de lei pe maxim 5 ani.
– creditul pe repede inainte de la ING, este un credit acordat in baza inspectarii bazei de date ANAF. Se verifica atat baza de date ANAF cat si firma unde lucrati (daca este sau nu in insolventa).
– creditul la un click distanta de la Raiffeisen Bank, se verifica baza de date ANAF pentru sot si sotie, aici creditul se acorda cu ambii soti titulari.
– creditul de pe o zi pe alta de la BCR, este acordat tot in baza inspectarii bazei de date ANAF. Dureaza un pic mai mult pentru ca numarul de cereri sunt mai multe.
– credit fara adeverinta de salariu de la Fast Finance – se acorda in baza buletinului si a unui extras de cont.
– de la Credius poti obtine de asemenea un imprumut doar cu buletinul, fara adeverinta de salariu, cu aprobarea in 60 de minute.
– credite doar cu buletinul acorda si cei de la Ferratum, astfel poti obtine online, simplu si rapid, sume mici de bani pe termen scurt.
– o alta optiune de credite nebancare doar cu buletinul este cea oferita de Telecredit. Produsul lor este acordat tot in baza cartii de identitate si a unui extras de cont.

Acestea sunt doar cateva din ofertele bancare si nebancare de credite doar cu buletinul, acordate fara adeverinta de salariu.

In piata financiara sunt mult mai multe oferte, pe care va invitam sa le inspectati, daca doriti sa va imprumutati in conditii simple, dar si la costuri rezonabile.

You Might Also Like