Credit de nevoi personale pentru rau platnici

Exista premisele accesarii in 2019 a unui credit de nevoi personale pentru rau platnici, avand in vedere noile cerinte privind gradul de indatorare?

Stim banci care acorda credite cu buletinul, pentru ca sistemul permite mai nou verificarea veniturilor intr-un mod mai simplu si mai eficient. A fost un lucru extrem de benefic pentru banci ideea de a verifica ventiurile prin intermediul ANAF.

Faptul ca nu se mai solicita adeverinta de venit la banca a dus la limitarea substantiala a timpului de acordare al creditelor de nevoi personale. Si, daca nu va amintiti cat era timpul de acordare in trecut pentru aceste produse, va spunem noi, eta de doua saptamani. Doua saptamani!!! Acum se acorda un credit de nevoi personale chiar in ziua accesarii. Practic, te duci cu buletinul in mana la banca si pleci acasa cu banii.

Care este pozitia bancilor fata de persoanele rau platnice? Si aici s-a schimbat un pic atitudinea bancilor, in sensul in care, s-a imblanzit destul de mult pozitia lor in raport cu restantierii.

Sa nu uitam ca, atunci cand vorbim de restantieri, ne referim la cel putin 700.000 de persoane, asadar un target deseobit, deloc de neglijat, nici macar de catre banci.

In ultimul timp s-a inclinat destul balanta in favoarea bonitatii, scoringul din BC contand si el (uneori decis), insa, bancile au inceput sa nu mai fie atat de rigide in privinta acordarii de credite de nevoi personale celor rau platnici. Cum s-a modificat mai precis pozitia bancilor? Bancile sunt mai atente la detalii, sunt mai atente la caracteristicile fiecarui client in parte, analizeaza mai indeaproape aceste aspecte legate de eligibilitate. Nu toate bancile si-au scchimbat atitudinea, unele eliminand din start persoanele inscrise in BC. Sunt insa si banci care sunt interesante si de alte aspecte ce tine de restantele celor inscrisi in BC: valorile restantelor pentru care au fost raportati, perioadele de neplata, daca creanta a fost stinsa sau nu, etc.

Solutii pentu restantieri ofera in general bancile care pun accent mai mult pe bonitate decat pe scoringul din BC. Si, apoi, de ce nu s-ar intampla asa, avand in vedere noile premise legislative intrate in vigoare in 2019, la incept de an. Limitarea gradului de indatorare si o mai mare deschidere pentru cei cu venituri foarte mari, creaza cadrul permisiv primiriii la creditare si al ‘rau platnicilor’, adica al celor inscrisi in BC.

Dupa cum bine stiti, inscrierea in BC nu inseamna ca respectivul client nu si-a platit datoria fata de banca. In BC esti inscris in momentul in care ai o intarziere mai mare de 30 de zile la plata unei rate si ramai acolo timp de patru ani din momentul in care ti-ai achitat integral obligatia de plata.

Exista institutii care acorda credite rau platnici in conditiile in care statutul acesta de rau platnici a fost obtinut in conditii mult prea usoare. Au fost persoane care au ajuns chiar intamplator in Biroul de Credit, pentru un cont bancar pentru care nu s-au platit costurile de administrare, de exemplu, etc.

Asadar, sa zicem ca esti rau platnici, dar ai nevoie de un imprumut urgent, cum procedezi? In primul rand, nu explude dintre optiuni bancile. Noi te sfatuim chiar sa incepi cu ele atunci cand cauti un credit. Retine ca si bancile acorda de acum credite rapide, chiar foarte rapide in unele cazuri. Sunt comparabile deja cu IFN-urile in privinta timpilor de acordare. Abia daca esti refuzat de banci poti incerca la IFN-uri. Nu uita ca imprumuturile urgente nebancare nu-ti permit accesul la sume mari de bani, iar dobanzile practicate de societatile nebancare sunt mari, iar pe perioade mai lungi de timp iti pot crea probleme. Dupa specialisti, un imprumut rapid nebancar este util atata timp cat nu se ajunge la reesalonare. Daca ajungi sa-ti prelugnesti perioadele de creditare, dobanzile penalizatoare iti vor da batai de cap.

You Might Also Like