De cat timp trebuie sa fii angajat pentru a solicita un credit la banci? Fara multa vechime in munca pot imprumuta 10.000 de euro?
Exista multe propuneri de oferte din partea bancilor care si-au diminuat pretentiile in privinta vechimii in munca, oferind credite chiar si celor care nu sunt angajati, cu conditia ca acestia sa aiba venituri constante demonostrabile.
Multi se intreaba de cand trebuie sa fii angajat pentru a obtine un credit.
Pentru sume mai mari, de genul a 10.000 de euro, bancile sunt mai pretentioase in privinta veniturilor si a conditiilor de eligibilitate.
Fara vechime in munca poti obtine un imprumut, daca dispui de venituri acceptate de banci.
Din punctul de vedere al veniturilor, bancile au devenit mai maleabile, acceptand mai multe tipuri de venituri.
Spre exemplu, daca practici activitati independente si obtii venituri, dar ti le raportezi la ANAF si cei de acolo pot oferi dovada acelor venituri, cu siguranta poti obtine un credit la banca, chiar daca nu esti angajat.
Poti imprumuta si de la IFN-uri, la aceste societati conteaza mai putin de cat timp lucrezi.
La banca te poti imprumuta cu 3 luni vechime la locul actual de munca si un an in total.
Un imprumut fara loc de munca poti obtine de la IFN-uri, daca ai venituri inregistrate la ANAF.
La IFN-uri variaza mult cerintele, in functie de nivelul maxim al sumei disponobile la imprumut. Spre exemplu, IFN-urile care acorda credite rapide in cuantum redus nu solicita deloc vechime in munca, este important sa ai venituri si sa-ti intre lunar o suma de bani in cont.
Sunt totusi IFN-uri care solicita vechime in munca: Credius merge de la o luna vechime in munca minim, BRD Finance solicita minim trei luni vechime la locul actual de munca (accepta doar salariati, pensionari ori PFA), Cetelem solicita o vechime de minim 3 luni la ultimul loc de munca.(Cetelem accepta angajati pe perioada determinata ori nedeterminata, dar si persoane aflate in concediul de materinitate ori persoae fizice care realizeaza enituri din profesii liberale, pensionari).
Pentru a solicita un imprumut de 10000 euro, trebuie sa indeplinesti niste conditii de eligibilitate mai drastice. Aceasta suma mare de bani o poti accesa indeosebi de la banci. Sunt si IFN-uri la care poti apela (Cetelem, BRD Finance) insa conditiile sunt similare cu ale bancilor, dupa cum ati putut observa.
Daca vrei sa aplici pentru un credit doar cu buletinul azi sau maine la un IFN, va fi greu sa obtii un imprumut urgent mai mare de 1000 de euro.
Pentru o accesare rapida cu acte putine, limita maxima se invarte in jurul sume de 2000 de lei, dar depinde si de veniturile tale actuale si de scoringul din BC.
Sunt unele IFN-uri care te imprumuta chiar daca esti inscris in Biroul de Credit ca datornic. Acele IFN-uri accepta si venituri mai mici.
Daca vrei banii chiar azi, trebuie fie sa ai un venit bun inregistrat la ANAF si sa apelezi la banci, fie sa aplici pentru un microcredit de la IFN-uri.
La IFN-uri, poti obtine un imprumut rapid pe termen scurt cu doua acte: carte de identitate si extras de cont de unde trebuie sa reiasca ca incasezi venituri.
Asadar, este facil sa te imprumuti cu 3 luni vechime in munca. Poti sa obtii un credit fara sa fii angajat, daca faci dovada unei bonitati superioare – adica ai venituri inregistrate la ANAF.
Teoretic, bancile acorda credite pe loc, daca ai venituri inregistrate la ANAF si un istoric de creditare bun. Practic, procesul dureaza cel putin cateva ore, dar cel mai sigur este ca vei obtine banii de pe o zi pe alta, in vel mai bun caz.
Practic, la IFN-urile care acorda credite rapide pe termen scurt, poti obtine banii chiar si in doua ore de la accesare. Costa, dar daca ai o urgenta, aceasta este solutia.
Vizibilitate in piata nebancara o au indeosebi creditele acordate rapid, in cuantum redus, produse ce pot fi obtinute si daca esti angajat doar de cateva luni.
Credite fara loc de munca acorda atat bancile cat si IFN-urile, dar tu trebuie sa demonostrezi ca poti sa rambursezi astfel de produse. Asta inseamna sa ai venituri, nu neaparat pe cartea de munca, ci inregistrate la ANAF.