Credit bancar cu dobanda fixa

Ce reprezinta acest credit bancar cu dobanda fixa? Care sunt avantajele?

Pentru a nu avea suprize cu ratele dobanzii la care se imprumuta bancile intre ele (EURIBOR, etc), poti alege un credit bancar cu dobanda fixa.

O modalitate sigura de a nu avea suprize cu cresterea ratelor unui credit bancar este sa optezi de la inceput pentru varianta cu dobanda fixa.

Ce semnifica dobanda fixa? Inseamna un singur lucru, ca nu depinzi de indicii pietii, de ROBOR, EURIBOR, etc. Dobanda variabila se calculeaza ca suma intre un indice stabilit de banca si ROBOR, EURIBOR, etc. (in functie de moneda in care te imprumuti).

EURIBOR-ul este rata la care isi acorda bancile intre ele depozite in zona euro. EURIBORUL este indice de referinta pentru zona EURO. Pentru calculul dobanzilor se utilizeaza indicii EURIBOR 3M si EURIBOR 6m. Daca acesti indici cresc, creste si rate pe care cetateanul credit in euro o are de plata la creditul aferent. Daca acesti indici scad, scade si suma aferenta ratelor creditului in euro.

ROBOR-ul este o dobanda medie pentru creditele in lei acordate pe piata interbancara din Rmania si este un indice stabilit de BNR. Se utilizeaza pe piata dobanzile variabile la 3M si respectiv 6M.

Asadar, daca vreti sa scapati de teama cresterii EURIBOR-ului ori a ROBOR-ului atunci cand doriti sa solicitati un credit bancar, puteti sa optati pentru o dobanda fixa inca de la inceput.

Iata si cateva oferte de credite bancare cu dobanda fixa din piata:

– Banca Transilvania ofera creditul de nevoi personale cu dobanda fixa. Dobanda la momentul publicarii acestui articol este de 10,36%, este vorba de dobanda anuala efectiva – DAE. Acest credit de la BT iti da accesul la sume de bani cuprinse intre 5.000 lei si 20.000 de euro echivalent in lei, pe perioade de maxim 5 ani. Daca alegi sa incasezi veniturile intr-un cont BT, dobanda fixa devine 9,90%. Pentru a obtine acest credit trebuie sa ai venituri permanente, sa nu ai restante active la alte credite ori debite neachitate, sa ai maxim 65 de ani la finalul contractului, sa ai un buletin valabil. Trebuie sa fi de acord cu verificarea veniturilor la ANAF.

– OTP Bank ofra un credit de nevoi personale cu dobanda fixa de la 9,4%, credit care are de asemenea o rata fixa. Nu ai nevie de adeverinta de venit pentru a-l accesa, informatiile privitoare la venituri vor fi accesate de la ANAF cu acordul tau. Poti imprumuta sume cuprinse intre 630 si 66.000 de lei, pe perioade de la 6 la 60 de luni. Pentru accesare trebuie sa ai peste 26 ani si mai putin de 65 la finalul contractului, sa ai minim 3 luni vechime la ultimul angajator si 12 luni vechime in munca fara intreruperi mai mari de 31 de zile ori daca esti PFA sa ai minim 12 luni de activitate.

– CEC Bank ofera credite de nevoi personale in lei cu dobanda fixa. Poti imprumuta pana la 54.000 de lei, pe o perioada de maxim 3 ani. DAE este de 10,79%.

– „Miau Miautot ce vreau” – Creditul de nevoi personale Expresso de la BRD, iti ofera o dobanda fixa de 8,25% daca iti iei si un card de credit BRD, ori o dobanda de 9,74% daca nu. Poti sa obtii pana la 130.000 de lei pe o perioada de maxim 5 ani. Se accepta o gama larga de venituri,

– Creditul DIVERS pentru nevoi personale de la BCR, iti ofera accesl la sume de bani de pana la 110.000 de lei pe perioade de maxim 5 ani in cazul imprumuturilor noi si de pana la 10 ani daca e vorba de refinantari. In cazul creditului bancar cu dobanda fixa pe 5 ani, valoarea acesteia este de 9,91% (este vorba de DAE), daca iti incasezi veniturile prin BCR, daca nu iti incasezi veniturile prin BCR, DAE la creditul cu dobanda fixa este de 11,01%.

You Might Also Like