Cele mai avantajoase credite imobiliare

Tu stii cum sa alegi cel mai bun credit imobiliar? Cele mai avantajoase oferte de in 2019

Creditul imobiliar este un produs extrem de important pentru o familie, indiferent de forma acesteia si numarul membrilor.

Practic, printr-o accesare a unui astfel de imprumut, te inhami pentru o perioada lunga la plata unor rate lunare. De aceea este bine sa alegi de la inceput cea mai avantajoasa oferta pentru tine, astfel incat pe parcursul derularii creditului sa-ti fie imovararea cat mai usor de suportat.

Nu este de glumit cu plata unor rate pentru 25-30 de ani, de aceea si decizia accesarii unui credit ipotecar nu este una simpla. Este o decizie cu efecte pe termen lung, care poate avea influenta nu doar asupra unei generatii din familia ta.

De regula, obtinerea unei oferte bancare inseamna un efort si acte nenumarate. Un asemenea demers dureaza, pentru ca analiza bancii dureaza si ea in sine destul de mult. Nu mai punem la socoteala timpul pe care tu ti-l aloci pentru strangerea tutoror actelor solicitate.

Poti sa urmezi un asemenea demers de unul singur, ori poti apela la specialisti, in speta la societati de brokeraj. Astfel de firme pot gasi in locul tau cea mai avantajoasa oferta, potrivita tie si familiei tale.

Daca te inhami de unul singur la un astfel de drum, s-ar putea sa te lovesti de lucruri pe care nu le cunosti, ori lucruri care iti vor da mari batai de cap.

Spre exemplu, daca te-ai gandit sa soliciti oferte de la mai multe banci, nu este o idee prea grozava. Banca, ca sa-ti poata da oferta, trebuie sa-ti verifice bonitatea si istoricul de creditare. Ei bine, multiple verificari la Biroul de Credit intr-un interval scurt de timp iti degradeaza scoringul de client. Pe cand, daca ai apela la o societate de brokeraj, aceasta poate obtine in numele tau oferte de la mai mute banci, efectuand o singura verificare la Biroul de Credit.

Scazandu-ti substantial punctajul prin aceste accesari repetate la situatiei din Biroul de Credit, ti se reduc foarte mult sansele obtinerii unui imprumut. Scorul ideal trebuie sa fie intre 500 si 800 pentru un client ca sa obtina un imprumut. Altfel, banca nu te imprumuta, daca scorul scade sub 500.

Daca nu aveti din start eligibilitatea necesara pentru banci, puteti sa va orientati catre IFN-uri. Exista societati nebancare de la care puteti accesa un credit ipotecar pentru rau platnici.

Daca accesati de unul singur un credit imobiliar, trebuie sa cercetati intai piata si sa cautati cele mai avantajoase oferte pentru voi. Adunand la un loc mai multe oferte (le poti obtine online de pe platformele bancilor), puteti compara la final si puteti alege ceea ce credeti ca vi se potriveste in termeni de eligibilitate si costuri.

Cum pot obtine cel mai ieftin credit imobiliar 2019?

Pentru a gasi cel mai ieftin credit, trebuie sa aveti niste termeni de comparatie. Singurul element care ofera natura completa a costurilor unui credit este dobanda anuala efectiva. Asadar, incercati sa aflati acest element pentru a identifica ulterior cel mai ieftin credit imobiliar si pentru a obtine in final cea mai avantajoasa oferta.

Nu exista clasamente ale creditelor ipotecare care sa cuprinda toate informatiile dorite de voi. Exista clasamente ale dobanzilor, insa, nu sunt deloc cuprinzatoare, pentru ca nu iau in calcul multe elemente (spre exemplu avansul initial ori variatia dobanzii pe toata perioada derularii contractului de credit).

Clasamentele pe care le vedem de derula pe diverse platforma online nu includ de regula unele comisioane ori taxe suplimentare, lucru ce ne ingreuneaza comparatia si ne induce de cele mai multe ori in eroare.

Ca sa ai o imagine de ansamblu asupra unei oferte, ar trebui sa cunosti cateva lucruri esentiale:

  • cat este marja bancii (pentru ca indicii sunt variabili si acolo poti doar sa iei in calcul situatii extrem, astfel incat sa nu te pui pe tine si familia ta in ipostaze neplacute)
  • cat sunt comisioanele si cum pot fi ele modificate pe parcursul contractului
  • nivelul minim de eligibilitate pentru care te califici

Chiar daca majoritatea oamenilor mizeaza pe aceste elemente atunci cand aleg un credit ipotecar, totusi, este bine de retinut ca ele nu sunt suficiente. Trebuie sa fiti atenti la toate comisioanele implicate intr-un cost al unui credit, la asigurarile aferente obligatorii ori nu etc.

Fiti atenti si la promotiile cu care sunteti tentati pentru ca s-ar putea ca la o analiza de detaliu sa nu fie chiar avantajoase pentru voi. Daca vi se ofera o reducere insemnata la dobanda, cu conditia sa iei o asigurare, vezi intai care sunt conditiile si cum iti pot influenta in timp contractul de imprumut.

Pana la urma, vorbim de imprumuturi mari de bani pe termen lung, ale caror costuri sunt greu de anticipat in timp, cand vorbim in termeni variabili. Fiti atenti la aceste aspecte si luati in considerare intai situatiile extrem negative, pentru a vedea daca le puteti supravietui.

Alegerea tipului de rata poate fi si ea destul de dificila pentru client. Unii nu stiu daca sa aleaga rate egale ori descrescatoare, ce fel de dobanda sa aleaga etc. De multe ori nici specialistii nu fac predictii tocmai fericite cand vine vorba de perioade lungi de timp. Asadar, de multe ori alegerea s-ar putea sa fie un fel de loterie pentru tine, de aceea noi va sfatuim sa plecati de la inceput in gand cu ideea unor scenare cat mai rele cu putinta, si sa vedeti daca le puteti face fata, si abia apoi sa va puneti semnatura pe un contract pe care ulterior va va fi greu sa-l schimbati.

Sunt multe aspecte pe care trebuie sa le aveti in vedere atunci cand accesati un credit ipotecar. Daca gasiti pe cineva care sa va consilieze inainte ar fi foarte bine. Oricum, chiar si fara consiliere, cititi cu atentie contractul de credit, intrebati unde aveti nelamuriri si nu semnati pana nu intelegeti.

Avantajele unor firme de consultanta deriva din relatiile acestora cu bancile. Unele obtin discount-uri pentru clientii lor, de care voi puteti beneficia si la care s-ar putea sa nu aveti altfel acces.

You Might Also Like