Ce pareri au romanii despre creditele online?

De la adevarat la preconceptii in privinta creditelor online. Ce cred romanii despre aceasta forma rapida de imprumut?

Parerile despre creditele online sunt de regula pozitive, acest lucru fiind usor de demonstrat avand in vedere continua crestere a acestor tipuri de accesari.

Sunt si multe pareri preconcepute, oamenii ramanand fideli unor informatii detinute de 5-10 ani, pe care nu si le-au mai actualizat din varii motive: n-au mai avut nevoie de bani si nu au mai fost interesati sa-ti aduca la zi informatiile legate de acest subiect, au fost intotdeauna reticenti la o astfel de accesare, au accesat dar au ramas la fel de neinformati, etc.

Cu ani in urma acordarea de credite online nu era una tocmai transparenta. Inainte ca BNR sa intervina cu diverse reglementari in acest sector, se intamplau si lucruri nu tocmai in regula. Insa, de cand acesta forma de acordare a fost reglementata, iar societatile financiare au fost obligate sa informeze clientii pe platformele online proprii cu privire la toate aspectele privitoare la imprumuturile oferite, lucrurile au luat o noua infatitare. Mai bine zis, creditele online au devenit mult mai sigure, mult mai transparente, si totodata mult mai accesibile publicului larg.

E adevarat ca online a luat amploare nu doar pe zona creditelor in ultimii ani in Romania, insa, noi discutam despre credite exclusiv, va putem spune ca se simte clar o schimbare de atitudine a clientilor, in primul rand o schimbare de incredere, oamenii devenind mai putin suspiciosi vis-a-vis de creditele online.

Sunt mituri legate de creditele online care inca circula pe internet, pe forumuri, pe blogguri, insa, majoritatea lor se pastreaza la acest stadiu, de mituri.

In timp oamenii au descoperit cat de simplu este sa accesezi online un credit si au inceput sa profite din plin de aceasta forma de accesare. Creditele rapide sunt scumpe dar usor de accesat, fiind mai putin restrictive din punct de vedere al eligibilitatilor, indeosebi pe partea de scoring in Biroul de Credit.

Informatia este sfanta, indiferent de parerile pe care le aveti voi insiva legate de creditele online, de aceea si noi va incurajam sa va informati atunci cand doriti sa optati pentru un astfel de imprumut rapid. Accesati online daca va este comod si confortabil, dar informati-va temeinic asupra tuturor aspectelor respectivului imprumut (costuri, comisioane, cerinte, dobanzi penalizatoare, etc.).

Nu pregetati sa cautati toate detaliile care va intereseaza, pana la urma mediul online este unul care iti pune la dispozitie informatii despre aproape orice. Daca este vorba de credite online, cautati informatiile pe platforme societatilor financiare catre care doriti sa va indreptati, si daca aveti curiozitate, puteti sa va largiti orizontul cautarilor si in zona site-urilor specializate in informatii financiare.

Daca sunteti in cautarea unei refinantari de credite rapide nu pregetati sa va informati si asupra ofertelor din dreptul bancilor. Chiar daca aveti deja o parere cum ca bancile va vor refuza cererea, totusi, nu este bine sa renuntati inainte de a incerca. Nu se stie niciodata!

Este adevarat ca online poti sa apelezi la credite in cuantum relativ redus. Cu alte cuvinte, sumele pe care le poti imprumuta online nu sunt mari. Acest lucru este unul real, pentru ca, IFN-urile nu se incumeta sa acorda credite online in cuantum mare pe termen lung, pentru ca riscurile asociate acestor credite sunt mari, in acord cu conditiile precare de eligibilitate solicitate clientilor la accesare. Asadar, riscuri mari, imprumuturi mici. Dobanzi mari? Da, dobanzi de regula mari.

Exista si exceptii? Da! Exista si exceptii, adica IFN-uri de unde puteti solicita credite online in cuantum mai mare, pe termen mai lung. Exemple? Credius, Provident, etc.

Creditele online sunt o forma de accesare pentru creditele nebancare acordate rapid, nu este nimic ilegal, sunt produse financiare aflate in portofoliul societatilor nebancare, societati autorizate de BNR sa functioneze. Asadar, nu vorbim de camatarii, nu vorbim de imprumuturi ilegale. Vorbim de produse financiare reglementate, de incredere.

Dobanzile sunt mari, lucru adevarat. Acest lucru se datoreaza, cum spuneam mai sus, riscurilor asociate. Puteti sa apelati la un credit rapid online si sa obtineti suma dorita de bani in cateva ore de la accesare. Aceasta procedura se desfasoara in mod transparent, simplu, fara multe acte (sunt solicitate de regula scanuri ori fotografii dupa CI/BI si dupa extrasul de cont), fara verificari in BC, etc.

Avand acces la aceste credite chiar si cei rau platnici, adica cei ce figureaza cu restante in Biroul de Credit, este normal ca acestor persoane sa li se acorde un anumit coeficent de risc. Acesta duce de regula la diminuarea sumei pe care o poate imprumuta, pentru ca dobanzile sunt aceleasi pentru toti clientii. Existau la un moment dat in piata niste oferte care diferentiau clientii in rau platnici si buni platnici, insa, am observat ca ele au disparut din peisaj.

IFN-urile te imprumuta chiar daca mai ai alte credite in derulare. Din acest an insa gradul de indatorare a a fost restrictionat, asa ca, poti imprumuta dupa posibilitati, adica in acord cu venitul pe care il obtii, tu si familia ta.

You Might Also Like