Cat de util si cat de sanatos este aerul conditionat

Pentru ca a venit vara, haideti sa vorbim un pic despre aerul conditionat

S-au spus multe despre aparatele de aer conditionat, mai ales din partea celor care pleaca din start cu idei preconcepute despre orice.

Adevarul este ca vremea s-a schimbat mult, mai ales in ultimii ani, si parca simtim din ce in ce mai tare nevoia de a imbunatatii confortul termic, fie iarna, fie vara. Insa, in special vara, temperaturile au ajuns insuportabile, de aceea si nevoia noastra de a ne racori.

Informati-va inainte de a achizitiona un aparat de aer conditionat sau un aparat de climatizare, oricare ar fi acesta. Iata si o sursa buna de informatii despre climatizare.

Pentru ca aerul conditionat este util in perioadele cu temperaturi mari, de multe ori ne intrebam daca este si util pentru sanatate si cat de adevarate sunt parerile negative pe care le auzim.

Evident, ce e mult strica, acelasi lucru se intampla si cu aerul conditionat. Acesta, folosit in mod abuziv poate dauna sanatatii, insa, utilizat in conditii normale, ne ajuta in mod clar.

Ganditi-va la caldurile insuportabile uneori, ce pot dauna grav batranilor sau cardiacilor. Pe temperaturi de peste 40 de grade Celsius, ai nevoie clar de o sursa de racorire, iar aceasta este ceea ce ne ofera aerul coniditionat, folosit cu masura, fireste.

Se zice ca aparatul de aer conditionat, din cauza curentului poate sa-ti dea raceli, insa, este neadevarat. Adevarat insa este ca in aparatul de aer conditionat se strang o sumedenie de bacterii, virusi, ciuperci, etc.

O foarte mare problema a aparatelor de aer conditionat este cea determinata de socurile termice, de trecerea brusca de la cald la frig. Evident si aceasta problema se poate rezolva foarte usor, daca avem grija sa trecem usor de la o temperatura la alta, sa pornim cu variatii mici de temperatura. pre exemplu, daca in casa avem 37 de grade, nu pornim aerul conditionat direct pe 19 grade, ci, incepem cu o temperatura mai ridicata, ca de exemplu un 24 de grade.

Un paradox al oamenilor de stiinta ne aduce la cunostinta ca folosirea aparatului de aer conditionat poate sa ne ingrase. Asadar, pentru ca, trecem brusc de la o temperatura la alta, cand ne este cald, ne racorim cu aerul conditionat, iar corpul nostru nu mai este nevoie sa consume o mare cantitate de energie pentru a-si mentine o anumita temperatura, putem sa transformam aceasta energie nefolosita in kilograme.

Deci, haideti sa tragem si niste concluzii, scriind efectiv care sunt aspectele pozitive si cele negative ale utilizarii aparatului de aer conditionat.

Aspecte – pareri pozitive:

– confortul termic care ne binedispune
– ridica performantele intelectuale
– optimizeaza procesele energetice
– nu mai transpiram atat de mult
– nu ne mai deshidratam atatt de mult
– se imbunatateste calitagtea aerului pe care-l respiram.

Aspecte – pareri negative:

– schimbarea de temperatura poate sa ne afecteze sistemul respirator
– acumularea diverselor bacterii si ciuperci in aerul conditionat poate conduce la boli infectioase si respiratorii
– usuca pielea si mucoasele mebranelor
– zgomotul aerului conditionat ne afecteaza performantele
– utilizarea excesiva poate conduce la diverse afectiuni.

You Might Also Like