Ati primit cardul de sanatate?

Daca ati primit acasa cardul de sanatate, inseamna ca sunteti norocosi

Daca n-ati primit acasa cardul de sanatate, cum s-a intamplat spre exemplu in cazul meu, inseamna ca trebuie sa gasim o modalitate sa aflam pe unde o fi.

Am inceput intai sa intreb la Posta Romana, acum vreo doua luni, mi s-a spus sa am rabdare ca poate voi primi celebrul Card de Sanatate, in valul doi al distribuirii. Am asteptat. si iar am asteptat…

Acu vreo doua saptamani in urma, pe postul national de radio ni se spunea ca sa avem rabdare sa nu dam buzna peste casele de asigurari, caci n0- sa primim niciun card de acolo.

Ieri dimineata, pe acelasi post national de radio sse spunea ca in Hunedoara s-a anuntat distribuirea cardurilor de sanatate la Casa de Asigurari.

Ce sa mai credem? Pe cine sa mai credem?

Cum procedam in definitiv, daca n-am primit pana acum cardul de sanatate, iar guvernantii ne ameninta ca de la 1 februarie 2015, acest card intra in vigoare?

Ca sa va pun la curent cu informatiile, acest card de sanatate, trebuia distribuit prin Posta Romana in mod gratuit, casa de asigurari de sanatate a fiecarui judet incheind un acord cu posta pentru distruibirea gratuita a acestor carduri.

In mod normal, cardul de sanatate trebuia adus acasa si inmanat destinatarului in baza unui act de identitate, in cazul in care asiguratul nu ar fi fost gasit acasa, cardul s-ar fi reintors la casa de asigurari. Cel putin, aceasta este teoria.

In practica, lumea a dat navala la oficiile postale sa-si ridice cardurile de sanatate. Haos total la unele oficii postale din cauza cozilor interminabile facute de cei ce doreau sa-si ridice cardurile de sanatate.

In teorie se zice de asmenea ca acest card devine valabil si obligatoriu de la 1 februarie 2015, de cand nu veti mai primi nicio reteta si nu veti mai fi consultat de niciun medic daca nu detineti acest card de sanatate. De la aceste obligatii fac exceptii urgentele.

Se pare ca intre timp autoritatile au constatat ca peste un milion de carduri, adica mai mult de 5% dintre ele, n-au ajuns la destinatari, fapt ce incurca oarecum socotelile. S-a trecut deja de protestul medicilor de familie care au refuzat cu vehementa distribuirea cardurilor de sanatate, chiar si a celor ramase.

In fine, poate voi primi si eu pana la urma impreuna cu restul de 999.999 romani nefericiti celebrul card de sanatate. Sau poate ne vedem cu totii la Casa de Asigurari de Sanatate, in fata, pe scari.

You Might Also Like