Asigurati-va ca sunteti asigurati!

Chiar daca romanul nu este un impatimit al asigurarilor, totusi, fara discutie, este bine sa ne asiguram.

Pentru unii oameni asigurarile nu reprezinta o priorirate, ba uneori chiar exista o reticenta si chiar o oarecare repulsie pentru acest gen de actiuni. Si totusi, exista momente in viata cand o asigurare corespunzatoare, incheiata in mod corect, iti poate echilibra intr-un fel destinul. Ganfditi-va numai la cei ce patesc necazuri de genul incendiilor, inundatiilor ori alte astfel de incidente nedorite.

Chiar daca la noi nu exista o formulara a constientizarii publice in aceasta directie, mai mult de atat, in ultima vreme intamplarire ciudate in care au fost angrenate niste firme de asigurari si chiar unele banci, a determinat o si mai mare neincredere in aceste sisteme de protectie.

Marturisesc ca nu sunt nici pro si nici contra asigurarilor, in opinia mea, merita sa te asigurari atata timp cat ajungi la o formulara „beton” a contractului de asigurare, contract in care ar fi bine sa apara formule matematice ori notiuni incerte, necunoscute si chiar variabile mult prea impredictibile pe termen mediu si lung.

Si totusi…

Si totusi, este bine sa ne asiguram caci viata e plina de surprize, multe dintre ele neplacute. Este bine, daca aveti posibilitatea sa va asigurati de la masina la sanatate, de la casa la pensie.

Chiar daca pare o chletuiala inutila atunci cand nu ai problema, acesti bani pusi deoparte reprezinta o punte de salvare in momente dificile pe care viata ni le rezerva.

Nu ne-am propus sa va sugeram o anumita firma de asigurari, insa, sfatul nostru este sa va indreptati catre cele cunoscute, cu renume atat in Romania cat si in afara, deci, firme serioase, care nu si-au lasat clientii la greu. Cum spuneam mai sus, fiti atenti la contractul pe care il incheiati, iar daca nu va convine ceva, spuneti, pentru ca, aveti dreptul prin lege sa cereti clarificari, sa solicitati modificari acolo unde din punctul dumneavoastra de vedere apar notiuni incerte, variabile ori termeni ce pot lasa loc de interpretare.

Chiar daca primul impuls atunci cand incehiati o asigurare, indiferent de natura ei, ar fi sa cautati cea mai ieftina varianta, trebuie sa stiti ca exista o serie de situatii, unele destul de mediatizate, in care anumite firme intermediara ofera asigurari la preturi de-a dreptul derizorii, insa, rezultatul pentru asigurat este aproape nul, pentru ca in final, acele firme n-au de gand sa plateasca vreo asigurare, vreo despagubire. Deci, nu trebuie sa va incante ca obtineti o asigurare super ieftina. Analizati mai multe oferte, comparati preturile, iar daca un pret este mult mai mic, inseamna ca ceva este in neregula si mai bine evitati astfel de situatie.

Desi nu ne bat la usa pericole iminente, totusi, exista o serie de posibilitati care ar trebuie sa ne puna pe ganduri, si macar sa facem ce putem pentru a diminua unele consecinte nefaste. Asigurarea este o astfel de masura de precautie, functionala pentru inceput cel putin la nivel de liniste interioara.

You Might Also Like