As vrea un credit dar sunt in Biroul de Credit

Sunt sufocat de datorii. Cine imi acorda un credit daca sunt inscris in Biroul de Credit cu restante?

As dori un credit dar sunt inscris in Biroul de Credit cu datorii la banca. Cine imi mai acorda un imprumut in aceste conditii?

Vor fi bancile mai permisive cu cei inscrisi in BC in 2023?

Bancile acorda credite celor inscrisi cu restante in Biroul de Credit in 2023 daca sunt multumite de solvabilitatea clientilor.

Exista banci care si-au nuantat in ultima vreme felul cum trateaza restantierii. Adica au renuntat la atitudinea categorica de a-i respinge pe toti cei cu istoric negativ.

Spre exemplu, daca esti inscris in Biroul de Credit, dar ti-ai achitat datoria, iar restanta pe care ai avut-o nu a fost mare si nu s-a datorat unei purtari inadecvate de-a ta din postura de client al bancii, exista sanse destul de mari sa gasesti intelegere la unele banci.

Cei de la Banca Transilvania apreciaza ca exista o posibilitate sa apelezi la ei, chiar daca esti restantier, anume, in conditiile in care nu mai ai restante la alte credite anterioare si daca restanta avuta a fost mica.

Decizia de creditare este in curtea bancii, pana la urma, chiar daca figurati cu restante in Biroul de Credit. Acest lucru nu reprezinta in mod automat interdictie la creditele bancare. Banca ia in considerare mai multe aspecte si le trece pe toate prin filtrul veniturilor tale actuale si a stabilitatii tale financiare actuale si viitoare.

La OTP Bank statutul de rau platnic este lamurit de banca, lasandu-ne sa intelegem ca sunt mai multe aspecte luate in considerare la verificarea eligibilitatii.

BCR-ul pune de asemenea punctul pe i in privinta celor cu restante din trecut.

Daca esti restantier, dar in prezent ai o bonitate ridicata, atunci este posibil sa gasesti intelegere si la banci pentru contractarea unui credit, chiar daca esti inscris inca in Biroul de Credit.

O alta alternativa pe care o ofera piata financiara in ultima vreme este aceea a eliminarii din Biroul de Credit. Se pare ca se practica in ultimul timp niste oferte de stergere din Biroul de Credit, pe baza neanuntatii clientilor de catre banci, la momentul inscrierii acestora in BC.

Chiar daca esti inscris in CRC ori in BC, poti accesa oricand credite nebancare. Multe IFN-uri fac abstractie de situatia din Biroul de Credit. Spre deosebire de banci, IFN-urile practica totusi niste dobanzi mai mari, in acord cu conditile de eligibilitate permisive. Bancile pe de alta parte sunt mai rigide in privinta conditiilor de accesare, practicand dobanzi rezonabile, mult mai avantajoase pentru clienti.

Evident, daca esti restantier si inscris in BC si CRC, si eforturile tale de a accesa credite bancare au dat gres, iti ramane la dispozitie doar varianta imprumuturilor nebancare.

IFN-urile, in majoritatea lor, nu tin cont ca esti restanter, pensionar, somer ori in concediu de maternitate. Este important sa ai un venit care sa-ti permita rambursarea la timp a creditului contractat.

Cum bancile au devenit tot mai restrictive in ultimii ani in privinta creitarii, romanii s-au orientat din ce in ce mai mult spre creditele nebancare. Au aparut astfel in piata o multitudine de IFN-uri noi, multe axate pe acordarare de credite rapide – produse facile, accesibile unui public tot mai larg.

Aproape oricine se califica pentru un credit rapid mic pe termen scurt (produs aflat in portofoliul multor IFN-uri).

Creditele rapide pentru restantieri, cele acordate fara adeverinta de venit sunt la mare cautare. In consecinta, bancile au prins si ele din zbor sintagma si au ales o cale de a renunta la adeverinta de venit – actul atat de terorizant pentru doritorii de credite bancare.

In urma unor acorduri incheiate intre mai multe banci si cei de la ANAF, bancile nu mai solicita adeverinta de venit, ci solicita clientilor acordul de verificare a veniturilor in baza de date ANAF.

Exista banci care acorda credite fara verificare ANAF atata timp cat clientii pot oferi acte jusitificative pentru veniturile lor.

Caci, sa ne intelegem venitul trebuie verificat, indiferent de instiutitia la care apelezi. Exista o cerinta impusa in piata de limitare a gradului de indatorare care nu se poate implini decat prin analiza veniturilor.

Din punct de vedere al permisivitatii sunt institutii care acorda credite mai simplu, iar altele mai complicat.

Astfel au aparut si din partea bancilor, produse de tip rapid (credit pe loc, credite prietenoas,e, etc) acordate intr-un timp scurt, fara adeverinta de venit.

In privinta creditelor rapide bancare pentru restantieri, pasul a fost facut. Sa vedem ce va urma in piata, caci nu este de ici de colo sa renunti la o plaja de peste 500.000 de clienti (adica numarul restantierilor existenti la ora actuala in Romania).

Credite fara consultarea Biroului de Credit gasiti in 2023 la IFN-urile ce acorda microcredite. Ex: Viva Credit, Telecredit, Credius, IFN Extra Finance, etc.

You Might Also Like