6 lucruri pe care trebuie sa le stii despre imprumuturile facile

Imprumuturile facile, obtinute cu acte putine, intr-un timp foarte scurt, pot fi accesate in situatiile de urgenta.

Noi venim astazi in intampinarea voastra, a celor care ne solicitati de regula informatii diverse despre imprumuturile rapide acordate de IFN, cu cateva lucruri utile in aceasta privinta.

Astfel, ne-am gandit sa va oferim 6 lucruri pe care ar trebui sa le cunosti inainte de apela la aceste imprumturi facile.

Nu este neparat necesar sa tineti cont de ele, dar cu siguranta veti fi mai asigurati sa le cunoasteti.

In ultimii ani creditele rapide au luat o amploare deosebita, multi romani apeland la serviciile IFN-urilor ce detin in portofoliu astfel de produse.

Nu toate IFN-urile acorda astfel de imprumuturi, in piata financiara nebancara fiind un amalgam de societati, tinand cont ca in ultima perioada si Casele de Amanet si societatile de leasing si chiar C.A.R.-urile au statut de IFN.

In mod specific, IFN-urile axate pe microcredite ofera astfel de imprumuturi facile, cu acte putine, cu conditii de eligibilitate lejere, acordate rapide, fara deplasari. Procesul de acordate se deruleaza in mare parte online. Unele societati ofera chiar accesare prin telefon ori prin SMS.

Iata care sunt cele 6 lucruri pe care ar treuie sa le cunoasteti despre imprumuturile facile:

  1. IFN-urile functioneaza legal, fiind autorizate de BNR, si nu doar autorizate, ci si monitorizate. Si societatile ce acorda credite rapide sunt IFN-uri, deci, se supun acelorasi reguli. La IFN-uri poti gasi produse si pentru firme si pentru persoane fizice, unele au ambele tipuri de clienti, altele doar cate unul. De regula, creditele rapide sunt dedicate persoanelor fizice.
  2. Orice credit rapid se acorda in urma semnarii unui contract de credit. Chiar daca acesta se semneaza electronic, tot contract se numeste. In contract se trec toate detaliile aferente unui credit: suma acordata, perioada cntractului, conditii, costuri, penalizari, termenii rambursarii, etc.
  3. Actele solicitate in cazul acestor imprumturi facile sunt la nivel minim. IFN-urile care permit acordarea online se limiteaza de regula doua acte scanate ori fotografiate upload-ate pe internet in sectiunea dedicata din platforma lor online: copie dupa extrasul de cont si copie dupa actul de identitate.
  4. Clientii creditelor rapide sunt obligati sa-ti achite la timp ratele, in caz contrar fiindu-le impuse penalizari. Penalizarile variaza de la o societate la alta. Termenii rambursarii, ai intarzierilor, penalizarile sunt trecute in mod specific si clar in contractul de credit.
  5. Informarea clientului trebuie sustinuta de IFN si acceptata de client. Este in avantajul clientului sa incerce sa fie cat mai bine informat. Acesta nu trebuie sa ezite sa citeaza toate informatiile oferite de respectiva societate nebancara, inclusiv informatiile prezente pe platforma online a firmei. Plus de asta, este bine sa vedeti si parerile altor clienti, mai ales ca in zilele gasiti multe forumuri si bloguri dedicate acestor activitati.
  6. Nu neglijati informarea societatii in cazul in care pe parcursul derularii contractului de imprumut apare o schimbare majora in partea dumneavoastra: vi se diminueaza venitul, ramaneti fara serviciu, schimbati locul de munca, aveti un eveniment nefericit in familie care va ingreuneaza rambursarea, etc. Informati la timp societatea si in care se imposibilitate de plata gasiti impreuna cai de reesalonare.

You Might Also Like